Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı

Özellikle Orta ve Batı Karadeniz'de etkili olan sağanak yağmur yaşamı adeta felç etti. 2 kişinin yaşamını yitirdiği 1 kişinin de sele kapıldığı felakette yollar çöktü, köylerle iletişim koptu, çay ve dereler taştı, evleri ve işyerlerini su bastı. Baskın nedeniyle büyük maddi hasar da ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD, müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurguladı. Amasya, Kastamonu, Sinop, Samsun başta olmak üzere birçok il için uyarılar devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu’nda yaşanan sel afetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaraları sarmakla ilgili bütün çalışmalar büyük bir özenle, büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Allah tekrarından, beterinden milletimizi korusun. Bu gece Samsun’da dikkat, yarın bu turuncu uyarı Ordu’ya doğru gidecek ve perşembeden itibaren de bu yoğun yağışlar Karadeniz’den çıkacak” dedi. Bakan Yerlikaya, AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara vatandaşların dikkat etmesi çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Gülsan Küçük Sanayi Sitesi’nde selden mağdur olan esnafı ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. İncelemelerde bulunan Bakan Yerlikaya dün akşamdan itibaren Samsun, Sinop, Amasya ve Kastamonu’nda yoğun yağmur yağışıyla beraber olumsuzluklar yaşandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, Samsun’un Ladik ilçesinde 1, Amasya Kışlacık Köyü’nde 1 olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişiyle ilgili de arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

5 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bakan Yerlikaya, "Samsun başta olmak üzere Sinop’ta, Amasya’da, Kastamonu’da yoğun yağmur ve onun peşinden maalesef bazı olumsuzluklar yaşandı. Samsun Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi köprüde bir aracın mahsur kaldığını, hemen olay yerine intikal eden arkadaşlarımız araçta mahsur kalanları kurtardı. Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesinde sele kapılan 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz tüm yakınlarına. Bugün 5 ilçemizde öğretime ara verildi. Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ilçelerimizde. Bugün özellikle ben Samsun’a geldim. Çünkü gerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gerek buradaki bölge müdürlüğünden tekrar bu saat itibariyle teyit aldık. Yine yoğun yağış ile ilgili turuncu alarm verildi. Dolayısıyla ben Samsunlu hemşerilerimden, kardeşlerimden hassasiyet bekliyorum. Dikkatli olmalarını bekliyorum” dedi.

6 İLDEN BÖLGEYE TAKVİYE

6 ilden bölgeye takviye yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, "Sinop ile ilgili yoğun yağışlar neticesinde Ayancık ilçesi Yeniçam mevkisinde dere taşması meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma hamdolsun olmamıştır. Ayancık ilçesi Kestanelik Köyü’nde mahsur kalan 8 vatandaşımız güvenli noktaya alındı. Sinop Ayancık Karayolu Şerefiye Köyü mevkisinde köprü tıkanması sonucu yolda su taşkını meydana gelmiş, köprünün altı temizlenmiştir. Sinop merkezi ile karayolu ulaşımı açık durumdadır. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Sinop İl Özel İdare ve belediye gayret göstermektedir. Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerindeki vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere AFAD tarafından gerekli koordinasyonlar yapılmıştır” diye konuştu. 

‘KASTAMONU GENELİNDE 38 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI’

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kastamonu ilçesinde 38 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade ederek, "Kastamonu ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Yine 1,5 günden beri yoğun yağışlar Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde İnebolu’da etkili olmuştur. Şükürler olsun can ve cal kaybı olmadığını daha önce basına vermiştik. Bozkurt ilçesinde ulaşımda aksama, Çatalzeytin ve Abana ilçelerinde dere taşması meydana gelmiş. Abana ve Bozkurt ilçelerinde 5 binada su tahliye çalışmaları yapılmıştır. Kastamonu genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapalı olup, ilçelere ulaşım sağlayan ana arterler de bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ben Bakan Yardımcım İsmail Beyi oraya gönderdim. İnebolu Köprüsünün olduğu, medyada çokça gördüğümüz o köprüye gittiler ve orada önceden meteorolojinin uyarısıyla tedbir alan arkadaşlarımızın her birini kutluyorum. O otogar köprüsünün yoğun debiyle beraber rüsubat ve tomruklarla kapanıp tekrardan Allah göstermesin bir sıkıntı olmamasıyla ilgili güzel tedbir almışlardır. Devamlı suretle köprünün altıyla ilgili suyun akışkanlığının tedbiri alınmıştır. Şu an buraya gelirken tekrar görüştüm Bakan Yardımcım ve oradaki yetkililerle, biz aynı Bozkurt’ta olduğu gibi su yatağının derin ve genişletilmesi ve o köprünün de mimari tasarımı olması gerektiği gibi yapmayla da ilgili kurumlarla hemen çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Amasya’da da dün akşam saat 17.00 sıralarında yoğun yağış nedeniyle Amasya-Erzincan Karayolu’nun 20’inci kilometresindeki Kışlacık mevkisinde meydana gelen sel nedeniyle karayolunun ulaşıma kapandığını belirterek, şunları söyledi:

"Karayolu ekiplerimiz yaptığı çalışmalar sonucunda saat 22.00 itibariyle hamdolsun trafiği tek yönlü açmışlar. Yarından itibaren de ben inanıyorum ki tamamen yol açılacak. Saat 16.50 sıralarında Amasya merkez Kışlacık Köyü Yukarışelale mevkisinde piknikte olduklarını arkadaşlarım bana ilettiler 3 vatandaşımızın içinde bulunduğu bir araç, aşırı yağış nedeniyle maalesef sele kapılmıştır. O araçtan 1 vatandaşımız kurtarılmış, 1 vatandaşımızın cansız bedenine üzülerek ifade ediyorum ulaşılmıştır. 1 vatandaşımızın da arama çalışmaları devam etmektedir. AFAD Başkanımız Yunus Bey şu anda orada, bu çalışmaları oradaki bütün yetkililerle beraber, valimizle beraber takip etmektedir. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En kısa zamanda kayıp olan vatandaşımızın bulunmasını temenni ediyorum. Başsağlığı diliyorum tekrar ama şunu söylemek istiyorum; devlet olarak biz AFAD koordinasyonunda bakın Samsun’da valimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir genel sekreterimiz, Canik Belediye Başkanımız, bütün bölge müdürlüklerimiz, karayollarımız, Devlet Su İşlerimiz, Meteoroloji Bölge üstlerimiz ve özellikle Büyükşehir’e ait SASKİ’miz bugün burada Gülsan’da gerçekten güzel iş çıkardı. Yaraları sarmakla ilgili bütün çalışmalar büyük bir özenle, büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Söylemek istediğimiz şey şu; Allah tekrarından, beterinden milletimizi korusun diyoruz."

Samsun Gülsan Sanayi'de 2 bin kişinin olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, "Her birine tekrar geçmiş olsun diliyoruz. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara lütfen dikkat edin. Ne demiştik sözün başında; bu gece Samsun’da dikkat, yarın bu turuncu uyarı Ordu’ya doğru gidecek ve perşembeden itibaren de yine genel müdürlüğümüzün şimdilik tahmini inşallah bu yoğun yağışlar Karadeniz’den çıkacak. Ben tekrar bütün vatandaşlarımıza, Samsun’umuza, Amasya’mıza, Sinop’umuza, Kastamonu’muza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Ladik ilçesinde dün akşam sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Şükrü Köksal da bugün toprağa verildi.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı

ŞÜKRÜ KÖKSAL'IN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hayatını kaybeden 65 yaşındaki Şükrü Köksal'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Yerlikaya'ya taziye ziyaretinde Vali Zülkif Dağlı, AK Parti milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Ersan Aksu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti. Ladik ilçesinin Alıçlı Mahallesi'nde oturan 7 çocuk babası Köksal'ın eşi Feride Köksal'a başsağlığı dileklerinde bulunan Bakan Yerlikaya, daha sonra Samsun'dan ayrılarak Ankara'ya döndü. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel dolayısıyla ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarının meydana geldiği belirtilerek, "Gelen ihbarlara, AFAD ekiplerimizle emniyet, jandarma, itfaiye, DSİ, ilçe özel idare, KGM, 112, UMKE, Kızılay, YEDAŞ ve belediye ekiplerince müdahale çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir." ifadesi kullanıldı.

AMASYA'DA SELE KAPILAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Amasya-Erzincan kara yolunun 20'nci kilometresi Kışlacık mevkisinde dünkü yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı kara yolunun ulaşıma kapandığı, ekiplerin çalışmaları sonucu yolun 22.00 itibarıyla tek yönlü olarak trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, "Saat 16.50 sıralarında Amasya merkez Kışlacık Köyü Yukarı Şelale mevkisinde 3 vatandaşımızın içerisinde bulunduğu araç aşırı yağış nedeniyle sele kapılmıştır. Bir vatandaşımız kurtarılmış olup, bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılmıştır, bir vatandaşın aranmasına devam edilmektedir." bilgisine yer verildi.

SAMSUN'DA SELE KAPILAN 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bugün, Samsun'un Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi'ndeki köprüde bir aracın mahsur kaldığı ve aracın içinde bir kişinin bulunduğu bilgisinin alındığı, mahsur kalan kişinin kurtarıldığı bildirilen açıklamada, "Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesi'nde sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

SİNAOP'TA KAPANAN YOLLARIN AÇILMASI İÇİN ÇEVRE İLLERDEN DESTEK GELDİ

Açıklamada, yoğun yağışlar neticesinde Ayancık yolu üzerindeki Yeniçam mevkisindeki derede taşmanın meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı aktarıldı.

Ayancık'ın Kestanelik köyünde mahsur kalan 8 kişinin güvenli noktaya alındığı bildirilen açıklamada, Sinop-Ayancık kara yolunun Şerefiye köyü mevkisinde köprü tıkanması sonucu yolda su taşkınının meydana geldiği, köprünün altının temizlendiği kaydedildi.

Sinop merkezdeki kara yolunun ulaşıma açık olduğu, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirilen açıklamada, "Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerinden motopomp, vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel görevlendirilmiştir." ifadesine yer verildi.

KASTAMONU'DA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Dün akşam saatlerinden itibaren meydana gelen sağanağın Kastamonu'nun Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde etkili olduğu, an itibarıyla can ve mal kaybının bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bozkurt ilçesinde ulaşımda aksama, Çatalzeytin ve Abana ilçelerinde dere taşması meydana gelmiştir. Bozkurt Bayramgazi köyünde bir araç sele maruz kalmıştır. Bayramgazi yolu tedbir amacıyla kapatılmıştır.

Çatalzeytin ilçesi Paşalı köyü ve Sırakonak köyü bağlantısı heyelan sebebiyle kopmuş olup, ulaşımda oluşacak riskten dolayı jandarma ekiplerince önlem alınmıştır. Abana ve Bozkurt ilçelerinde 5 binada su tahliye çalışmaları devam etmektedir. Toplam 30 köye elektrik verilememekte, İnebolu ilçesinde bir köyde haberleşme arızası bulunmaktadır.

Kastamonu genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapalı olup, ilçelere ulaşım sağlayan ana arterlerde bir sıkıntı bulunmamaktadır. Abana ilçesinde Hacıveli istikametinde su birikintisi sebebiyle ulaşım geçici süre kesilmiştir. Yolda tahliye çalışması sürmektedir. Abana-Bozkurt arası ilçede su birikintisinden dolayı kısmen ulaşım durmuştur. Çatalzeytin Paşalı ve Yunuslar köyünde su taşkınları sonrası meydana gelen zararlar giderilmiştir."

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 2

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde sağanak nedeniyle 11 köyde, ev, ahır ve tarım arazilerinde hasar oluştu.

İlçede devam eden sağanak nedeniyle Dumanlı, Pusacık, Çal, Sarayözü, Kiziroğlu, Köseler, Korkut, Koltuk, Bademli, Kağnıcı ve Kızık köylerinde sel baskını ve heyelan meydana geldi.

Bazı ev ve ahırları su bastı, tarım arazilerinde zarar oluştu.

Amasya Özel İdare Müdürlüğü ve Devlet Su İşlerine ait iş makineleri tarafından hasar gören yollarda ve tıkanan köprülerde temizlik çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Ömer Civek, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu, temizleme faaliyetleri başta olmak üzere vatandaşlara destek olmak için tüm çalışmaların ivedilikle sürdüğünü söyledi.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 3

Sinop'ta etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı. Kentte iki gündür etkisini sürdüren sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle Akliman mevkisinde evlerini su basan iki aile, Valilik tarafından geçici olarak kentteki bir misafirhaneye yerleştirildi.

Sinop Belediyesi ekipleri, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışma yaptı.

Ayancık-Türkeli yolunun 36'ncı kilometresinde heyelan meydana geldi. Karayolları ekipleri kapanan yolu tekrar trafiğe açmak için çalışma yaptı.

Ayancık-Boyabat karayolu da heyelan nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. İki ilçe arasındaki ulaşım ise eski Akçekese yolundan sağlandı. Sinop-Ayancık karayolu üzerinde bazı noktalarda oluşan heyelanlara da karayolları ekipleri müdahale ederek, temizlik çalışması gerçekleştirdi.

SİNOP'TA KARASI ÇAYI TAŞTI

Sinop'ta Karasu Çayı'nın taşması sonucu Mertoğlu köyünde bulunan çilek serası arazisi zarar gördü. Çilek serasında bulunan evcil hayvanlar, vatandaşlar tarafından kendi imkanlarıyla kurtarıldı.

Kentte etkili olan şiddetli yağışta merkeze bağlı Mertoğlu köyündeki bir çilek üretim tesisini su bastı. Yanından geçen deredeki su seviyesinin yükselmesi sebebiyle tesisteki evcil hayvanlar tesis içinde mahsur kaldı. Görevliler vinç yardımıyla tesise girerek, evcil hayvanları bulundukları yerden alıp güvenli bölgeye taşıdı.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 4

TAŞAN SÖKE ÇAYI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde son 24 saatte metrekareye 97 kilogram yağış düştü. İlçenin içinden geçen Söke Çayı'nın taşmasıyla çok sayıda dükkan ve işyerinin alt katlarını su bastı. Akşam saatlerinde debisi artan Söke Çayı havadan dronla görüntülendi.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 5

EZİNE ÇAYI'NDAKİ TAŞKIN RİSKİ DRON KAMERASINDA

Kastamonu'da 2021 yılında sel felaketi yaşanan İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde dün başlayan ve aralıklara etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle taşkın durumuna karşı alarma geçildi. 24 saatte Bozkurt ilçesinde metrekareye 127 kilogram, İnebolu ilçesinde metrekareye 98 kilogram yağış düştü. Ezine Çayı'nda suyun debisi yükseldi. Taşkın riski sebebiyle İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışma yaptı. İş makineleriyle yapılan çalışmalar sonucu herhangi bir taşkın yaşanmadı. İlçenin ortasından geçen Ezine Çayı'ndaki taşkın riski dron kamerasıyla görüntülendi.

İlçede yaşayan Ahmet Kalyoncu, “Şu anda suyun akışı çok hızlı, derede çok taşma olmadı. Devletimiz bize sahip çıktı. Sabah saatlerinde 4 metre yükselmişti, taşması için yarım metre kalmıştı. Şu anda kaymakamlığımız belediye ve özel idare yoğun bir çalışma yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Gece bizi belediye ve AFAD uyardı önlem amaçlı arabaları yukarılara çektik. Allaha şükür bir kaybımız yok” dedi.

'ŞU ANDA HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK'

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, “Bozkurt ilçemizde 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında dere yatağının genişletilmesi ve 6 köprünün yapılması sayesinde bu yoğun yağışta suyun hızlı bir şekilde denize aktığını söyleyebiliriz. Şu anda tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde, ilçemize bağlı bazı köylerde heyelanlar olduğunu biliyoruz, ekiplerimiz bunlara müdahale ediyor. Şu anda bizlere ulaşan bir can kaybı ihbarı yok. Derenin sabah saatlerine oranla debisinin de azaldığını söyleyebiliriz. Yağış da ara ara devam ediyor. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi. 

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 6

5 KÖYÜ İLÇEÇEY BAĞLAYAN YOL ÇÖKTÜ

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağış yollarda çökmelere neden oldu. Yağış nedeniyle Paşalı-Karakaya grup yolunun Sırakonak köyü yakınlarındaki Fula Çayı mevkisinde yol çöktü. Sırakonak, Yunuslar, Karacakaya, Hacıreis ve Hacıreis Sökü, köylerini ilçeye bağlayan yol ulaşıma kapandı.

Köyüne gidemeyen Murat Şahin, bölgede etkili olan şiddetli yağışların yollara zarar verdiğini belirterek, "Bugün 6 köy dolaştık, köyüme bir türlü ulaşamadım. Çatalzeytin'de oğlum var, şimdi tekrar onun yanına dönüyorum, bu gece onun yanında kalacağım" dedi.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle pirinç tarlaları zarar gördü.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 7

BAFRA'DA TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Samsun'un Bafra ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu oluşan taşkınlarda bazı ev ve ahırları su bastı, ekili tarım alanları zarar gördü.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 8

Öte yandan Samsun Ordu karayolu Kirazlık mevkisinde de toprak kaymaları yaşandı. Su birikintilerinin oluştuğu yolda ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Yolda ayrıca çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerini de su bastı. Sanayi sitesindeki araçlarda sel suları nedeniyle maddi hasar oluştu.

Belediye Evleri Mahallesi Çevreyolu Mevkisi'nde de büyük su birikintileri oluştu.

SİVAS'TA SEL MAYDANA GELDİ

Sivas'ın Kangal ilçesinde bağlı Kuşkayası köyünde sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi.

İlçede gün boyu etkili olan sağanak, akşam şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle ilçeye bağlı Kuşkayası köyünden geçen Çamçukur Deresi'nin taşması sonucu bazı ev ve bahçeleri su bastı, yollar tahrip oldu. Sel nedeniyle köydeki tarım arazilerinde hasar oluştu.

Sağanak hayatı felç etti! 2 kişi yaşamını yitirdi, yollar çöktü, dereler taştı, ev ve işyerlerini su bastı - Resim : 9

MALATYA'DA YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRDI

Malatya'nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Malatya- Kayseri yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

İlçede akşam başlayan yağış daha sonra etkisini artırdı. Sele neden olan sağanak sonucu D 300 Malatya-Kayseri kara yolunda ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Yukarıulupınar mevkisinde etkili olan sel nedeniyle kara yolunda araç yoğunluğu oluştu.

Sel sularıyla sürüklenen kaya parçaları kara yolunu kısmen kapattı. Sel nedeniyle ilçedeki tarım alanları da su altında kaldı. Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem aldı.

UYARILAR DEVAM EDİYOR

AFAD yağışların devam edeceği uyarısında da bulundu.

 

 

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin