Rusya'ya yaptırımlar. Yaptırım ihlali ile suçlanan onlarca Hollandalı şirkete soruşturma açıldı

Hollanda'da savcılık, 45 şirket hakkında Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yaptırımların ihlali, uluslararası hukuk ve düzen açısından son derece ciddi bir suç olarak niteleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya yaptırımlar. Yaptırım ihlali ile suçlanan onlarca Hollandalı şirkete soruşturma açıldı

Geçen yılın sonlarında 27 Hollanda şirketi, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uyguladığı yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle savcılık tarafından takibe alınmıştı.

Savcılık, yaptırımları ihlal gerekçesiyle 1 yıl içinde halkında soruşturma başlatılan şirket sayısının 45’e ulaştığını bildirdi.

BBC'nin haberine göre Bu soruşturmaların 29'u ithalat ve ihracat yaptırımlarının ihlali, diğer soruşturmalar ise, mali yaptırımların ihlaline dönük.

Kazakistan üzerinden Rusya'ya mikroçip ve insansız hava aracı ihraç ettiğinden şüphelenilen Dimitri K. aleyhindeki soruşturmada dava açıldı.

Hollanda gümrük makamları tarafından yapılan kontrollerde, yaptırım kararlarına aykırı olarak Rusya’ya gönderilmek istenen lüks giyim eşyalarının yanı sıra, askeri malzeme ve helikopter parçaları da ele geçirildi.

Savcılık sözcüsü Els Martens, RTL Haber’e yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırımlar uzadıkça, ihlallerin de daha fazla artmasını beklediklerini söyledi.

AB yönetimi, Ukrayna’yı işgali nedeniyle Vladimir Putin yönetimine daha fazla baslı uygulamak için çok sayıda yaptırım paketi hazırladı.

Yaptırımlar, seyahat yasakları, Rus resmi yetkililer ile oligark adı verilen milyarderlerin finansal varlıklarının dondurulması ile ithalat ve ihracat kısıtlamalarını kapsıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin