Rusya-Ukrayna savaşında birinci yıl geride kaldı. Rusya'ya AB ve ABD'den yeni yaptırımlar geldi

Rusya-Ukrayna savaşında birinci yıl geride kaldı. Uluslararası toplum, Rusya'ya yönelik yaptırımları artırıyor. AB ülkeleri ve ABD yeni yaptırımlarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Ukrayna savaşında birinci yıl geride kaldı. Rusya'ya AB ve ABD'den yeni yaptırımlar geldi

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik yeni ticaret yaptırımlarına onay verdi. Açıklama, AB dönem başkanı İsveç'in resmi sosyal medya hesabından Cuma gecesi yapıldı.

Twitter üzerinden yapılan paylaşımda savaşın yıl dönümünde Rusya'ya yönelik 10'uncu yaptırım paketinin üye ülkeler tarafından kabul edildiği belirtildi.

Yaptırım paketinin bütün ayrıntıları henüz açıklanmazken, sosyal medya paylaşımda yeni yaptırım paketinin hem askeri hem de sivil maksatlı kullanıma olanak sağlayan ''çift kullanımlı'' ürünlere yönelik daha sıkı ihracat kısıtlamalarını getirdiği belirtildi.

Öte yandan, savaşı destekleyen, propaganda yayan veya Rusya'ya savaşta kullanılmak üzere İHA teslimatı gerçekleştiren kişi ve kuruluşlara yönelik tedbirler alınacağı da duyuruldu. Paylaşımda, AB'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceği de vurgulandı.

60'tan fazla üst düzey Rus yetkiliye yaptırım

Ukrayna savaşının birinci yıl dönümünde Washington'dan da Rusya'ya yönelik yeni yaptırım ve ticaret kısıtlamaları kararı geldi. ABD Maliye Bakanlığı, 22 Rus vatandaşına ve 83 kuruluşa yönelik yaptırım açıklarken, ABD Dışişleri Bakanlığı da 60'tan fazla üst düzey Rus yetkiliye yaptırım getirdi.

Öte yandan ABD'nin Uluslararası Kalkınma Ajansı USAID, Ukrayna-Rusya savaşının birinci yılında, Ukrayna'ya daha önce taahhüt edilen 9,9 milyar dolarlık yardım programını devreye soktuğunu duyurdu. Kiev yönetimine yapılan bu yardım, eğitimcilere ve sağlık çalışanlarına aktarılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin