Rusya'dan yeni hamle. Okullarda İHA kullanımına yönelik dersler verilecek

Rusya'da okullarda insansız hava aracı (İHA) kullanımına yönelik derslerin planlandığı bildiriliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nisan ayında İHA üreten şirket temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, İHA eğitiminin okullarda verilmesi önerisini destekledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan yeni hamle. Okullarda İHA kullanımına yönelik dersler verilecek
Arşiv

Rusya Eğitim Bakanlığı, okullarda askeri hazırlık eğitimi konusunda karar taslağı düzenledi.

Federal Yasal Düzenlemeler Sisteminde yer alan taslağa göre, okullarda "Ana vatanın güvenliği ve savunmasının temelleri" dersi çerçevesinde temel askeri hazırlık unsurları konusunda öğrencilere bilgi verilecek.

Ayrıca, ders kapsamında öğrencilere İHA kullanımıyla ilgili de eğitim verilmesi planlanıyor.

Söz konusu karar taslağının Rus hükümeti tarafından onaylanması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nisan ayında İHA üreten şirket temsilcileriyle yaptığı bir toplantıda, İHA eğitimin okullarda verilmesi fikrini desteklemişti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı, 2014 yılında Kırım'ın ilhakıyla başlayan ve Doğu Ukrayna'da devam eden bir karmaşaya işaret eder. Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve ardından Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerde destek vermesi, bölgedeki siyasi ve askeri gerilimi artırdı. Savaş, Ukrayna'nın egemenliğine yönelik bir tehdit olarak görülürken, uluslararası toplum bu durumu sert bir biçimde eleştirdi.

Rusya, Kırım'ın ilhakını meşru olarak tanıyan bir politika izlerken, Ukrayna ve birçok Batılı ülke, bu adımı kabul etmemekte ve Rusya'ya yaptırımlar uygulamaktadır. Doğu Ukrayna'daki çatışma ise halen devam etmekte olup, taraflar arasında ateşkese yönelik çeşitli çabalar ve uluslararası müdahale girişimleri sürmektedir. Savaş, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani sorunları derinleştirmiş ve uluslararası ilişkilerde önemli bir gerilime yol açmıştır.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin