Rus medyası duyurdu: Türkiye ile Rusya arasında ikinci parti S-400 alımı için imzalar atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı açıklama yaptı: Yeni bir gelişme söz konusu değil

ABD ile Türkiye arasında görüşmeler devam ederken, Rus medyasından çok önemli bir haber paylaşıldı. Rus Haber Ajansı TASS, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandı. Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan ise konuyla ilgili açıklama geldi ve "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." denildi.

Google Haberlere Abone ol
Rus medyası duyurdu: Türkiye ile Rusya arasında ikinci parti S-400 alımı için imzalar atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı açıklama yaptı: Yeni bir gelişme söz konusu değil

ABD ile Türkiye arasında görüşmeler devam ederken, Rus medyasından çok önemli bir haber paylaşıldı. Rus Haber Ajansı TASS, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Türkiye ile ABD arasında F-16’ların tedariği için diplomasi trafiği sürerken, Rus basınından önemli bir iddia ortaya atıldı. Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

İKİNCİ PARTİ İÇİN İMZALAR ATILDI

TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı. TASS’a konuşan Şugayev, Türkiye ile imzalanan sözleşmenin, S-400 hava savunma sistemi bileşenlerinin bir kısmının Türkiye’de yerli olarak üretilmesini de içerdiğini bildirdi.

ZORLU SİYASİ DURUM...

Sözcü'de yer alan habere göre Dmitri Şugayev, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedarikine ilişkin müzakerelerin ertelenmesiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Bu yıl gelişen zorlu siyasi durum, Rus tarafının ortaklarla ilişkilerinin bazı yönlerini olumsuz etkiledi” dedi. Şugayev, “Yine de Türkiye ile askeri-teknik işbirliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan konuyla ilgili olarak Savunma Sanayii Başkanlığı, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi tedarikiyle ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını açıkladı. Savunma Sanayii Başkanlığı resmi kaynaklarından S-400 tedarik süreciyle ilgili yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" denildi. (DHA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin