Prof. Dr. Feyzi Bingöl'den 7.0 büyüklüğünde deprem uyarısı. Prof. Dr. o ildeki tehlikeye dikkat çekti

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'de her gün çok sayıda sarsıntı kaydediliyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl de deprem uyarısında bulundu. Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 7'ye yakın büyüklükte bir depreme gebe olduğunu ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğinin bilinemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Feyzi Bingöl'den 7.0 büyüklüğünde deprem uyarısı. Prof. Dr. o ildeki tehlikeye dikkat çekti

Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe meydana gelen artçı sarsıntılara ve yurtta meydana gelebilecek depremlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

 Bingöl’ün Karlıova ilçesinin farklı bir bölge olduğunu da aktaran Prof. Dr. Bingöl, “Kahramanmaraş’tan bahsederken 3 levhanın birleştiğinden bahsettiysek Karlıova’da Kuzey Anadolu ve Güney Anadolu fayının birleştiği bir yer. Doğu Anadolu fayı Karlıova’dan başlıyor Kahramanmaraş’a doğru gidiyor. Diğeri ise Karlıova’dan başlayıp İstanbul’a kadar gidiyor. Bu fayda tek bir fay değil parçalardan oluşuyor. Tek bir fay olsa ve kırılsa onu kıracak depremin büyüklüğünün çok büyük olması lazım. Bingöl’ün Yedisu bölgesi uzun zamandır burada bir faaliyet yok yani deprem oluşmamış enerji birikimi yavaş yavaş oluyor. Burada orta büyüklüğün üzerinde yani 7 veya 7’ye yakın büyüklükte bir deprem olabilir ama zamanını bilemiyoruz. Bu bölge böyle bir deprem oluşturmaya gebe bir bölgedir" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin