Piyasaların korktuğu oldu. Seçimler ikinci tura kaldı. Belirsizlik arttı: Borsa İstanbul'da sert düşüş yaşandı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Belirsizliği sevmeyen piyasalar açısından seçimin ilk turda sonuçlanmaması olumsuz bir durum. Döviz cephesinde rekorlar kırılmaya devam ediyor. Borsa İstanbul'da sert düşüş oldu. BİST 100 endeksi günü yüzde 6 kayıpla 4 bin 501 puandan kapadı.

Google Haberlere Abone ol
Piyasaların korktuğu oldu. Seçimler ikinci tura kaldı. Belirsizlik arttı: Borsa İstanbul'da sert düşüş yaşandı

Resmî olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

Son verilere göre, Erdoğan %49,3, Kılıçdaroğlu %45,0, Oğan %5,2 oranında oy aldı.

Bu minvalde Türkiye 2 hafta sonra yeniden sandığa gidecek.

Belirsizliği sevmeyen piyasalar açısından seçimin ilk turda sonuçlanmaması olumsuz bir durum.

Belirsizliğin devam edecek olması nedeniyle geride bıraktığımız hafta Muharrem İnce’nin yarıştan çekilmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçim ipini göğüsleme ihtimali artınca, Borsa İstanbul’da yaşanan sert alımların bu hafta geri verilme ihtimali de arttı.

HEM DOLAR HEM AVRO REKOR SEVİYEDE

Döviz cephhesinde hem dolar hem de avro rekor tazelemeye devam ediyor.

Serbest piyasada 19,6150 liradan alınan dolar, 19,6170 liradan satılıyor. 21,3240 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 21,3260 lira olarak belirlendi.

Cuma günü doların satış fiyatı 19,5870 lira, avronun satış fiyatı da 21,3290 lira olmuştu.

ALTINDA SORN DURUM

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe karşın döviz kurundaki artışla yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen altında 1.266 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,71 üzerinde 1.275 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.090 lira, Cumhuriyet altını da 8.460 liradan satılıyor.

BORSA CEPHESİ

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 6,1 azalışla 5.489,50 puandan başladı.

 BİST 100 endeksi yeni haftaya yüzde 6.38 düşüşle 4 bin 489 puandan başladı. 

Bankacılık endeksi yüzde 9,54 ve holding endeksi yüzde 7,86 azalış kaydetti. Tüm sektör endeksleri haftaya düşüşle başlarken, en fazla gerileyen bankacılık oldu.

BİST 100 endeksi günü yüzde 6 kayıpla 4 bin 501 puandan kapadı.

Sert düşüş sonrası devrek kesici çalıştı. 

Devre kesici sistemi, yatırımcıların işlem yaparken belirlenen sınırı aşan fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmemesi için uygulanır.

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi (EBDKS) anlık endekste yüzde 5 ve 7’lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenir ve yatırımcıların panik işlemlerinden zarar görmesini en aza indirmek için kullanılır. 

 

 

Etiketler piyasa seçim dolar avro
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin