14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı sonuçları. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranı kaç oldu? Seçimler ikinci tura kaldı!

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı yarışında kim önde? İşte Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın aldığı oy oranları.

Google Haberlere Abone ol
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı sonuçları. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranı kaç oldu? Seçimler ikinci tura kaldı!

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı yarışında kim önde gidiyor. İşte Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın aldığı oy oranları.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçimden önce adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Ancak YSK; pusulalarda yer alan Muharrem İnce'ye atılacak oyların geçerli sayılacağını açıklamıştı.

İşte saat 15.30 itibariyle güncel oy oranları:

YSK kesin sonuçlarına göre.
Katılım: %88,92
Açılan Sandık: %100

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49.5 oy

Muharrem İnce: Yüzde 0.43 oy

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 44.8 oy

Sinan Oğan: Yüzde 5.2 oy

Böylece ilk turda adaylardan hiçbiri gerekli olan yüzde 50+1 sayısına ulaşamadı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı.

Peki ikinci tur seçimleri ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte yanıtı...

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı sonuçları. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranı kaç oldu? Seçimler ikinci tura kaldı! - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin