Dikkat! Meteoroloji uyardı. 28 ilde sel baskınları yaşanabilir. Ankara sele teslim oldu. Korkunç görüntüler...

Şiddetli yağışlar birçok ilde olumsuz etkilere neden oldu, bazı evlerin su altında kalmasına yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için yeni uyarılar yaparak yağışların etkisinin artmasıyla ilgili vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokakları göle döndürdü.

Google Haberlere Abone ol
Dikkat! Meteoroloji uyardı. 28 ilde sel baskınları yaşanabilir. Ankara sele teslim oldu. Korkunç görüntüler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası birçok ilde sağanak yağış etkisini artırdı.

ANKARA

Başkentte şddetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte aksamaya neden oldu.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi.

Çankaya'nın Beşevler semtinde yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İlerleyemeyen bazı sürücüler ise araçlarını park etti.

Dikkat! Meteoroloji uyardı. 28 ilde sel baskınları yaşanabilir. Ankara sele teslim oldu. Korkunç görüntüler... - Resim : 2

Ankara'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış yarattığı sel baskını kadar film gibi görüntülere de neden oldu.

Bazı kullanıcılar sosyal medyada Anıtkabir'in tepesinde çakan şimşekleri Kurtlar Vadisi'nin müziğiyle paylaştı.

Dikkat! Meteoroloji uyardı. 28 ilde sel baskınları yaşanabilir. Ankara sele teslim oldu. Korkunç görüntüler... - Resim : 3

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

Dikkat! Meteoroloji uyardı. 28 ilde sel baskınları yaşanabilir. Ankara sele teslim oldu. Korkunç görüntüler... - Resim : 4

ABB'DEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) yapılan açkıklamada "Ankara'da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz." denildi.

KÜTAHYA'DA DOLU VE SAĞANAK 

Akşam saatlerinde aniden başlayan dolu ve sağanak, Parmakören, İnköy, Akkent, Kirazpınar ve Göveççi mahallelerinde sele neden oldu.

Selden dolayı bölgedeki tarım arazileri sular altında kaldı.

Mahallelere ulaşımı sağlayan yollarda ise hasarlar oluştu.

Su baskınları nedeniyle AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

 ESKİŞEHİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Tramvay seferlerinde bir süre aksama oldu.

28 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs'ta sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

 

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin