7 büyüklüğünde deprem uyarısı. Bu bölgede oturanlar dikkat. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ilçe ilçe saydı...

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük deprem beklediği bölgeyi açıklayarak riskli ilçeleri sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
7 büyüklüğünde deprem uyarısı. Bu bölgede oturanlar dikkat. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ilçe ilçe saydı...

6 Şubat Kahramanmraş depremlerinin ardından uzmanlardan uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettiği bölge olarak Tunceli yöresinin ismini vermiş, 3 kent için yeni uyarıda bulunmuştu. Görür, 'zamanı geldi' demişti.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan da bu sefer başka bir bölgeye uyarı geldi. Bu deprem noktası ile hem Ege'ye hem de Marmara'ya yakın.

Balıkesir'de ovaya değil, Batı'ya yerleşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, Balıkesir tehlikeli ilçeleri tek tek saydı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Balıkesir'in Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkileneceğini" ifade etti.

Ercan, Balıkesir'in ovaya değil Batı'ya yerleşmesi gerektiğini belirterek, hem Balıkesir hem Çanakkale için tehdit teşkil eden fayları sayarak, bölgede 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın mesajı şöyle:

Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin