İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin enkazına ilk ulaşılma anı ortaya çıktı… Feryatlar yükseldi

Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından bulunan Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkaz noktası tespit edilmişti. Enkazın ilk bulunma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Bulan ekip gözyaşlarına hakim olamadı, feryatlar yükseldi. İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri'nin de, 28 Haziran'da yapılacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin enkazına ilk ulaşılma anı ortaya çıktı… Feryatlar yükseldi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter kaza yaptı. Saatler süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda helikopterin kaza yaptığı bölgeye ulaşıldı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan ve diğer yolcuların kazada hayatını kaybetti.

Reisi’nin helikopterinin enkazına ilk ulaşılma anı ortaya çıktı.

SEÇİM TARİRİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ev sahipliğinde ve Yargı Başkanı Muhsini Aceyi, İslam Konseyi Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf'ın yanı sıra Muhafızlar Konseyi, milletvekilleri ve içişleri bakan yardımcısının katılımıyla hükümet binasında gerçekleştirilen toplantıda, Anayasa'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine ilişkin 131. maddesinin 50 gün içinde uygulanması görüşüldü.

Toplantıda, Yürütme kurullarının oluşma zamanı, adayların kayıt edilmesi, seçim kampanyası ve seçim günü dahil olmak üzere seçim sürecinin zamanlaması incelendi. Toplantıda, yeni cumhurbaşkanının seçilmesi için 28 Haziran'da karar kılındı.

Onaylanan seçim takvimine göre, kayıtlar 10 Mayıs'ta başlayacak ve dört gün sürecek. Seçim kampanyası ise 12 Haziran'da başlayıp 27 Haziran'da son bulacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin