'Perşembe Sineması' devam ediyor!

SALT Beyoğlu, ​her Perşembe Açık Sinema'da film gösterimler yapacak.

Google Haberlere Abone ol
'Perşembe Sineması' devam ediyor!

SALT, Garanti Mortgage desteğiyle hazırlanan 'Perşembe Sineması' etkinliğine Haziran ayında da devam ediyor. 



SALT Beyoğlu’ndaki program, şehir hayatını irdeleyen uzun metraj ve belgesel sinema filmlerini bir araya getiriyor.



Festival programı şöyle:



Le mani sulla città (Şehrin Üzerindeki Eller) 1963



28 Mayıs, 19.00



SALT Beyoğlu-Açık Sinema



Yönetmen: Francesco Rosi/105 dakika



İtalyan; Türkçe ve İngilizce altyazılı



Bir işçi mahallesinde bir apartmanın çökme sahnesiyle başlayan bu film, felaketin ardından yürütülen soruşturmaya odaklanır. Olayların ortasında, zengin bir gayrimenkul yatırımcısı ve iktidar partisinin belediye meclisi üyesi olan Edoardo Nottola (Rod Steiger) vardır. Nottola, kişisel ve profesyonel çıkarları için devletin yeni konut projesini mümkün olduğunca kontrolü altında tutmaya kararlıdır.



Bu yılın Ocak ayında yaşamını yitiren Francesco Rosi’nin yönettiği film, gösterime girdiği 1963’te, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazandı.



Perşembe Sineması, Garanti Mortgage desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon yapılmamaktadır. 



4 Haziran, 19.00



Tehran Anar Nadarad! (Tahran’da Artık Nar Yok) (2006)



Salt Beyoğlu-Açık Sinema



Yönetmen: Massoud Bakhshi/ 68 dakika- Farsça; Türkçe ve İngilizce altyazılı



Bu çılgın, dinamik ve ironik film, izleyiciyi, planladıkları projeyi asla bitiremeyecekleri gerçeğiyle yüzleşen Massoud Bakhshi ve film ekibiyle Tahran tarihinde bir yolculuğa çıkarır. Bakhshi, bugünün Tahran’ını anlatabilmek üzere gerçek ve kurguyu muzipçe harmanlayarak bu büyük şehri alaycı ve eleştirel bir dille tasvir eder. Şehrin kuruluşundan hâlen nar yetişen küçük bir köye, herkesçe tanınan baskıcı otoritelerden suya sabuna dokunmayan isimsiz kitlelere, Bakhshi, tüm çelişkileriyle 150 yıllık bir tarihi belgelemeyi başarır.



Kurmaca, belgesel, komedi ve hatta müzikal üslupların birbirine karıştığ deneysel nitelikteki Tehran Anar Nadarad! [Tahran’da Artık Nar Yok!] sıradışı bir şehir tarihi filmidir.



11 Haziran, 19.00 -1994



London (Londra



Yönetmen: Patrick Keiller/ 82 dakika



İngilizce; Türkçe altyazılı



Bu film, John Major’un yeniden başbakan seçildiği, IRA bombalarının patladığı ve Windsor Kalesi’nde ilk çatlağın oluştuğu 1992 yılına ait bir güncedir. Yakın geçmişe dair acı hatıralar, olağandışı bir mizah ve çok çeşitli edebî anekdotlarla canlandırılır. Patrick Keiller’ın hayalgücü yüksek ve benzersiz filmlerinin her biri, görünmez araştırmacı Robinson ve onun aynı şekilde görünmez eşlikçisi olan film anlatıcısının birlikte çıktığı bir yolculuğu belgeler.



Dönemin muhafazakâr iktidarı altındaki Londra’yı anlatan filmde, Keiller’ın kendine özgü kamera kullanımı ve seslendirme tekniği dikkati çeker.Perşembe Sineması, Garanti Mortgage desteğiyle gerçekleştirilmektedir. 



25 Haziran, 19.00



Çekmeköy Underground (2014)



Yönetmen: Aysim Türkmen/ 96 dakika



Türkçe; İngilizce altyazılı



Bir gecekondu mahallesinden lüks bir semte dönüşmek üzere olan bölgenin gençleri, bir yandan yetenek yarışmasına hazırlanırken, bir yandan da “arabesk rap” tarzı bir klip yapmaya uğraşırlar. Ancak, her ne kadar dans ve müzikle hayata tutunmaya çalışsalar da, İstanbul’un ışıltılı acımasızlığından kaçamazlar. Yönetmen Aysim Türkmen’in bu filmine temel olan şehir kültürü araştırmaları, 2011’de SALT Beyoğlu’nda düzenlenen ve İstanbul’a dair güncel sorulara odaklanan 90 programında tartışmaya açılmıştı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin