Pakistan'da Bakanların 1 aylık maaşı Türkiye'ye gönderilecek. Memurların maaşında kesinti yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası büyük yıkım yaşandı. Türkiye 85 milyon tek yürek olurken dünyadan da Türkiye'ye destekler gelmeye devam ediyor. Pakistan'dan da anlamlı bir destek geldi. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif afetzedeler için yardım fonu oluşturdu. Bu kapsamda Bakanların 1 aylık maaşı Türkiye'ye gönderilecek. Memurların maaşında kesinti yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'da Bakanların 1 aylık maaşı Türkiye'ye gönderilecek. Memurların maaşında kesinti yapılacak

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu zor zamanda Türkiye'deki deprem mağdurlarına yardım etmek için Başbakan Şerif, 'Başbakanlık Yardım Fonu' kurulmasına karar verdi." ifadesini kullandı.

BAKANLAR VE MEMURLARDAN TÜRKİYE'YE BAĞIŞ

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulunun tüm üyelerinin bir aylık maaşları ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının bir günlük kısmının yardım fonuna bağışlanmasına karar verildi.

"YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Başbakan Şerif, 2022'deki sel felaketinde Türkiye'nin ülkesine yardım konusunda başı çektiğini anımsatarak, "Pakistan milleti bu zor zamanda Türk kardeşlerini yalnız bırakmayacak." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'YE GELECEK

Hayırseverlere Türkiye için destek çağrısında bulunan Şerif, dayanışma göstermek ve deprem bölgelerini ziyaret etmek için yarın Türkiye'ye gideceğini kaydetti. Bakanlar Kurulu toplantısında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua okundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin