Okuyucu Robinson Crusoe'a sahip çıktı

Robinson Crusoe kitabevinin başlattığı kampanyaya destek büyük.

Google Haberlere Abone ol
Okuyucu Robinson Crusoe'a sahip çıktı

Robinson Crusoe kitabevinin başlattığı RobKart kampanyasına 750'nin üzerinde kişi destek verdi.



19 yıl önce "Duvarlar Boyunca Kitap" sözüyle yola çıkan kitabevi, son yıllarda İstiklal Caddesi üzerinde artan kira bedellerine dayanamayarak kapılarına kilit vuran diğer kitabevleri gibi mali sıkıntı çekiyordu.



Bunun üzerine "önce öde sonra al" kampanyasıyla 10 gün önce RobKart'lar hazırlandı.



Okuyucu ve yazarların bu kartlara ilgisi yüksek.



"Farkındalığın kalıcığı önemli"



Robinson Crusoe kitabevinden bir yetkili bugüne kadar farklı fiyat aralığında 750'nin üzerinde RobKart alındığını söyledi.



"Kitabevimizde giderler büyürken gelirler büyüyemiyordu. Yola çıkışımız aradaki farkı kapatmaktı. Bunu da sadece okuyucu yoluyla kapatabiliriz. Kampanyaya ilgi yüksek. Ancak bu farkındalığın kalıcı ve sürekliliği önemli. Bu sorun kısa vadede çözülemez; çünkü özünde koşullar aynı. Okuyucuların sadece bizden değil, genel olarak bağımsız kitabevlerinden kitap almaları gerek. Kampanyayla başlattığımız farkındalık zihinlerde kalıcı olmalı."



Kampanya kapsamında Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Ayşe Kulin de kitabevinde imza günleri düzenledi. Yarın Emrah Serbes, haftaya Nazlı Eray'ın imza günleri var. Ve imza günleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Orhan Pamuk da kampanyaya destek veren yazarlar arasında.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin