Nurdağı'nda köy evleri bayramda teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan köy evlerinin videosunu paylaştı. Evlerin, Ramazan Bayramı'nda hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Nurdağı'nda köy evleri bayramda teslim edilecek

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ili kapsayan afet bölgesinde aralarında kalıcı konut ve köy evlerinin de bulunduğu 100 bin konutun yapım sürecini sürdürüyor.

Nurdağı'nda köy evleri bayramda teslim edilecek

Depremden etkilenen köy halkı için 143 bin 271 köy evi planlanırken, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta 9 ilde 1049 köyde 23 bin 21 köy evinin inşa sürecine başlandı.

Nurdağı'nda köy evleri bayramda teslim edilecek - Resim : 2

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'daki hesabından, "Devletimiz çifte bayram yaşatıyor. Çok zor günler geçirdik; ama birlikte, el ele atlatıyoruz, atlatacağız" mesajı ile Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanan köy evlerinin videosunu paylaştı.

Nurdağı'nda köy evleri bayramda teslim edilecek - Resim : 3

Videoda yapımı tamamlanan evlerin bayramda hak sahiplerine teslim edileceği duyuruldu. Yapımı tamamlanan 3+1 köy evlerinin içerisinde, salon, mutfak, oturma odası, çocuk odası ve banyo yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin