Numan Kurtulmuş Özgür Özel'i ziyaret etti Özel'den yeni anayasa mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) zayıflatılması ve alınan kararların uygulanmamasını meşrulaştıracak bir sürecin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin olarak "Karanlık ve derin güçler hepimizin gözü önünde racon kesmektedir. Buna teslim olmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Numan Kurtulmuş Özgür Özel'i ziyaret etti Özel'den yeni anayasa mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te grubu olan partileri ziyaret etti.

Kurtulmuş, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP ile AK Parti gruplarını ziyaret ettiğini, HEDEP grubunu da önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini söyledi.

Ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, yüksek yargıda yaşanan yetki gerilimiyle ilgili soruyu yanıtladı.

“12 EYLÜL ANAYASASININ GETİRDİĞİ SORUN”

“Ortada 12 Eylül darbe anayasasının getirmiş olduğu bir sorunla karşı karşıyayız.” diyen Kurtulmuş, “Kurumlar arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak şekilde, Türkiye’de yeni bir anayasa çalışmasının ne kadar zaruri olduğunu gösteren bir örnektir.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, yaşanan gerilimin ardından tüm partilerin, hiçbir önyargı içinde olmadan yeni bir anayasa çalışmalarına başlamasını ümit ettiğini söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Meclis'teki odasında ziyaret etti. Görüşme, son günlerde gündemi meşgul eden Anayasa Mahkemesi içtüzük tartışmaları ve Can Atalay konularında gerçekleşti. 

Görüşme sonrasında Özgür Özel, "Son derece samimi bir ortamda görüştük. Kendisine teşekkür ediyorum. Anayasada iç tüzükle ilgili tartışmaları yerel seçimden sonra yapacağız. Sayın Kurtulmuş Can Atalay konusuna mümkün oldukça yapıcı şekilde yaklaşmaya çalıştığını söyledi. Bahsedilen anayasa değişikliği konusuyla ilgili tavrımız belli. Ancak bütün partilerin anayasayla ilgili görüşlerinin alınacağı bir süreç yerel seçimlerden sonra olabilir" şeklinde açıklama yaptı.

MİLLETVEKİLLERİNİN YARGI DARBESİNE KARŞI DURMASI GEREKİYOR 

Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin zayıflatılmasını ve alınan kararların uygulanmamasını meşrulaştıracak bir sürecin içinde olmayacaklarını ifade etti. AYM'nin hak ihlali kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğiyle ilgili tartışmalara ilişkinse, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde ya da muhalefet partilerinin olmadığı bir ortamda vekilliğin düşürülmesine karşı bir hareket olacağı izlenimini almadım. Bütün milletvekillerinin bu yargı darbesine karşı durması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

KARANLIK VE DERİN GÜÇLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ 

Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Özgür Özel, şunları ifade etti: "Hrant Dink'in katilini korumuş ve günü gelince bu derin yapı katiline sahip çıkar mesajını vermiş. Bu, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okumaktır. Bu, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesi değildir. Karanlık ve derin güçler hepimizin gözü önünde racon kesmektedir. Buna teslim olmayacağız. Bu, Erdoğan'ın demokrasiye karşı suçlar defterine kalın harflerle yazılacak bir gelişmedir. Hangi derin yapı bunu yazmıştır bunu tarih gösterecek ama biz bu yapıya teslim olmayacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin