Nazlı Ilıcak'tan Yalçın Akdoğan'a çağrı: "O gazetecileri işe aldırın"

Sabah yazarı, Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarının ardından Akdoğan'a hangi konuda çağrı yaptı?

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Ilıcak'tan Yalçın Akdoğan'a çağrı: "O gazetecileri işe aldırın"

Yurt Gazetesi yazarı Ayşenur Arslan geçen günkü yazısında, Başbakan Danışması ve Star Gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan'ın Milliyet yazarı CAn Dündar'ın işten çıkarıloması için gazetenin sahibi Demirören grubunu tehdit ettiğini yazmıştı.



Akdoğan ise bu iddiaları köşesinden yalanlayarak, "Son dönemde özellikle marjinal gazetelerde ‘medya mühendisliği’ne soyunduğum, medya gruplarına ayar verdiğim, gazetecileri arayıp kızdığım, birçok gazetecinin işten atılmasına sebep olduğum şeklinde tezviratlar yapılıyor. Adeta bir karalama kampanyası sözkonusu. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğim olmadığını ve medya ile bu tür bir ilişkiye girmediğimi çok iyi bilirler" şeklinde cevap vermişti.



Bu açıklamaların ardından Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, twitter sayfasından Akdoğan'a bir çağrıda bulunarak işten çıkarılan gazetecilerin işe alınmasını sağlamasını istedi.



İşte Nazlı Ilıcak'ın twitterdan yaptığı çağrı



"Star'da Yalçın Akdoğan gazeteci kıyımıyla iktidarın ilgisi olmadığını yazdı.Takrir-i Sükûn günlerinde Şükrü Baban yazı yazmayı bırakmış.İsmet Paşa onu makamına çağırıp demiş ki: Beden yazmıyorsun? Sen yazmayınca insanlar Türkiye'de olağanüstü bir hal var sanacak.

Bence Akdoğan Hasan Cemal'den başlayarak TMSF yönetimindeki Akşam'dan çıkarılanlar da dahil işini kaybeden gazetecileri çağırıp işe başlatsın. Aksi takdirde herkesTürkiye'de olağanüstü bir hal var sanacak. Ayrıca Derya Sazak'ın genel yayın müdürlüğünden uzaklaştırıldığını hatırlatayım.Derya Sazak Can Dündar'ın gazetede muhafazasına çalışırken kendi işinden oldu Can Dündar topun ağzında. Keşke hepsi yazabilse Yoksa insanlar memlekette olağanüstü bir hal var sanacak. Şükrü Baban İnönü'nün uyarısı üzerine, yazmak bir yana gazeteciliği toptan terketmiş"

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin