Milyonların merak ettiği soruyu cevapladı. Otomobil alma zamanı mı. Araba almak için uygun zaman mı. Otomobil fiyatları artmaya devam edecek mi? Emre Özpeynirci merak edilen soruya yanıt verdi

Hükümet karar aldı 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenecek. Hem bu karar hem de sürekli yükselen döviz kurlarıyla ilgili vatandaşlar da "Otomobil almak için doğru zaman mı" sorusunu sormaya başladı. MTV kararından sonra bir açıklama yapan gazeteci Emre Özpeynirci bu soruya yanıt verdi...

Google Haberlere Abone ol
Milyonların merak ettiği soruyu cevapladı. Otomobil alma zamanı mı. Araba almak için uygun zaman mı. Otomobil fiyatları artmaya devam edecek mi? Emre Özpeynirci merak edilen soruya yanıt verdi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde memur ve emeklilerin maaş artışlarını da içeren kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifinde bir dizi vergi düzenlemesi de yer aldı.

Güler, "17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV'de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkan verecek şekilde yetki düzenlemelerini öngörüyoruz" dedi.

 

Teklife göre, tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir sefere mahsus ek motorlo taşıt vergisi uygulanacak.

Yüzde 25 olarak uygulanacak kurumlar vergisi, finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinde yüzde 30 olacak.

Milyonların merak ettiği soruyu cevapladı. Otomobil alma zamanı mı. Araba almak için uygun zaman mı. Otomobil fiyatları artmaya devam edecek mi? Emre Özpeynirci merak edilen soruya yanıt verdi - Resim : 2

Otomobil alma zamanı mı?

Otomobil konusunda yazılarıyla bilinen gazeteci Emre Özpeynirci ise alınan MTV kararından sonra sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı.

"Şaşırdık mı 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenecek.  Yani MTV tüm araçlar için iki katına çıkarıldı." diyen Özpeynirci son günlerde çokça sorulan bir soruya da yanıt verdi.

Otomobil alma zamanı mı sorusuna cevap veren Özpeynirci, “Otomobil almak için en doğru zaman bugün" derken bir yandan da bunu da kastediyordum. Sadece döviz kuru artışından gelecek zamlar değil, olası vergi değişiklikleri de söz konusu. Sonuçta böyle bir ekonomik ortamda hiç bir gelişme şaşırtmıyor ve maalesef hep fiyatları yukarı yönlü değiştiriyor. Bu öngörüleri paylaştığımızda, 'Zam gelecek diye seviniyor musunuz' diyenlere selam olsun" dedi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin