Medyatava açıklıyor! Hangi tanınmış köşe yazarının Akşam'la yolları ayrıldı?

1 yılı aşkın süredir Akşam'da yazıyordu...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava açıklıyor! Hangi tanınmış köşe yazarının Akşam'la yolları ayrıldı?

Eylül 2014'ten bu yana Akşam'da köşe yazarlığı yapan Gülay Göktürk'ün gazeteyle yolları ayrıldı.



Medyatava açıklıyor! Hangi tanınmış köşe yazarının Akşam'la yolları ayrıldı?



Göktürk, 9 Ocak tarihinde "Başkanlık bu pespayeliği de ‘düzeltir’ mi?" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Etyen Mahçupyan ile Yiğit Bulut arasındaki 'faiz' tartışmasına dahil olarak Mahçupyan'a destek vermiş ve Bulut'un cevabı için 'pespayelik' ifadesini kullanmıştı. Gülay Göktürk'ün bu yazısı gündemde oldukça geniş yer tutmuştu.



Daha önce 10 yıl boyunca Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Göktürk, Akşam'daki son yazısını ise dün kaleme almıştı...



İşte, Göktürk'ün 12 Ocak tarihli son yazısı:



AYM’den AİHM’e cevap



Olayı takip etmişsinizdir; geçtiğimiz yılın son günlerinde Diyarbakır ve Silvan barolarına kayıtlı bazı avukatlar, sokağa çıkma yasağından kişisel olarak mağdur olduklarını iddia eden müvekkilleri adına Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuşlardı.



Başvurulardan bazıları AYM tarafından incelendi ve reddedildi. Bunun üzerine, avukatlar bu dosyaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdılar. AİHM de geçtiğimiz günlerde bu dosyalarla ilgili Türkiye’den savunma istedi. 

Yapılan başvurularla ilgili olarak şikâyetçi olunan devletten savunma istenmesi AİHM’in rutin bir uygulaması... Ama bütün sermayesi algı operasyonu olan çevreler konuyu öyle aksettirmediler kamuoyuna. Bazı basın yayın organlarında sokağa çıkma yasaklarının AİHM tarafından kaldırıldığına ya da artık başvuruların Anayasa Mahkemesi yerine doğrudan AİHM’e yapılabileceğine dair haberler yer aldı. 



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin