Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısının ardından TBMM'de 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor. Yasama yılına ilişkin ilk tören Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törenin ardından Meclis'e geçildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Törene İYİ Parti lideri Meral Akşener katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'te konuştu.

Konuşmasından satır başları:

 Şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir.

82 Anayasası'ndan kurtulmak zorundayız. Yeni Anayasa çalışmalarına başlamak zorundayız. Bu Anayasa yeni, sivil, demokratik ve insan odaklı milli bir Anayasa olmak zorundadır.  

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI 

TBMM kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısının ardından, TBMM'deki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anıta çelenk bırakmasının ardından bando eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

 

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, Sırrı Süreyya Önder, Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partilerin grup başkanvekilleri, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.

Törende, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önündeki terör saldırı nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MECLİS'TE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılında Meclis'e geldi.

Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı - Resim : 3

Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Genel Kurul salonuna geçti.

KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU YAN YANA

Toplantıyı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yan yana izledi.

Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı - Resim : 4

 AKŞENER KATILMADI

Törene İYİ Parti lideri Meral Akşener katılmadı.

CHP VE YEŞİL SOL PARTİ AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişini AK Parti ve MHP milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. İYİ Parti, Saadet Partisi grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı. CHP ve Yeşil Sol Parti Milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı - Resim : 5 

GENEL BAŞKANLAR DA AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ayağa kalkmadı.

Meclis açıldı: Yasama yılı başladı. Akşener törene katılmadı, CHP ayağa kalkmadı - Resim : 6

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin