Ankara'da bombalı saldırı! Terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: İki terörist bombalı saldırıda bulundu

Ankara Kızılay çevresinde bir patlama sesi duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada iki teröristin bombalı saldırıda bulunduğunu, teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İki emniyet mensubunun da açılan ateş sırasında yaralandığını duyurdu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Ayrıca teröristlerin dün gece Kayseri'de bir veterineri öldürerek, aracını gasp ettikleri ve o araçla hain saldırıyı yaptıkları öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da bombalı saldırı! Terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: İki terörist bombalı saldırıda bulundu

Ankara Kızılay'da patlama sesi duyuldu. 

ÇATIŞMA ANLARI...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada iki teröristin bombalı saldırıda bulunduğunu, teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İki emniyet mensubunun da açılan ateş sırasında yaralandığını duyurdu. 

 

Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada yaralanan polis memurları Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavilerinin sürdüğünü, hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Yerlikaya, "Göreve geldiğimizden bu yana terör örgütleriyle, zehir tacirleriyle, organize suç örgütleriyle hepsiyle amansız bir şekilde mücadele ediyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok" dedi. 

TERÖRİSTLER DÜN GECE BİR VETERİNERİ ÖLDÜRMÜŞ

Teröristlerin olay yerine geldiği aracın Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner M.B.ye ait olduğu, M.B.'nin gece saatlerinde yakın mesafeden ensesinden silahla vurularak öldürülüp aracının gasp edildiği öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI, YAYIN YASAĞI KARARI VERİLDİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi.

FAHRETTİN ALTUN: TERÖRLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Altun, şunları kaydetti:

"Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Medyamızın da konuya ilişkin haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada terörü lanetlediklerini söylerken terörle mücadelemiz kararlı şekilde sürecek dedi.

Ankara'da bombalı saldırı! Terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: İki terörist bombalı saldırıda bulundu

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: BERTARAF EDECEĞİZ

Bugün yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM'ye başkanlık eden Numan Kurtulmuş da hain eylemi kınadı. Kurtulmuş sosyal medyada yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun."

ADALET BAKANI TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmayla ilgili konuştu. Şu ifadeleri kullandı: "Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcı Vekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir."

Ankara'da bombalı saldırı! Terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: İki terörist bombalı saldırıda bulundu - Resim : 2

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin verilen yayın yasağıyla ilgili uyarıda bulundu. Şahin, "Ankara’daki terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı verilmiştir. Yayıncılarımızın yasak kararına titizlikle uymaları önemlidir. Duyarlı basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ: TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda terör eylemini kınadı. Şu ifadeleri kullandı: Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m.

MANSUR YAVAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ve hepimize geçmiş olsun dedi. 

 

 

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin