Mansur Yavaş, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu kararını değerlendirdi: Biz 85 milyon insanın problemini çözmeye kararlıyız. Yavaş'tan çok net 'Abdullah Öcalan' açıklaması

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Az Önce Konuştum'a konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HDP ve TİP'in de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını değerlendirdi. Yavaş, PKK elebaşı 'Abdullah Öcalan' hakkında da konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu kararını değerlendirdi: Biz 85 milyon insanın problemini çözmeye kararlıyız. Yavaş'tan çok net 'Abdullah Öcalan' açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tv100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Yavaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı değerlendirdi.

"HDP'NİN AÇIKLAMASINI OKUDUM"

Yavaş "HDP'nin açıklamasını okudum, çok net şekilde 'tek adam sistemini istemiyoruz, parlamenter sisteme dönülsün' diyorlar. Doğrusu da budur. Biz 85 milyon insanın problemini çözmeye kararlıyız. Şuan ki başkanlık sisteminde meclis tümden yokoldu. HDP'de mecliste olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde düşünüyorsa. Demirtaş'ın 'PKK silah bırakmalı' açıklamasını gördüm. HDP bu şekilde meclise gelip meclisin güçlü olmasını isteyip PKK'ya 'silah bırakın, ne konuşulacaksa mecliste konuşulsun' diyecektir belki." dedi.

"MECLİS’TEN ÇIKAN İRADEYE HERKES SAYGI DUYMAK ZORUNDADIR"

Yavaş "40 yıldır PKK bu ülkede silahla kan kusturdu, sonuç alamadı. HDP’ye oy veren seçmenin de artık ‘Yeter’ dediğini düşünüyorum. Varsa bir problem ki var, oturulur Meclis’te konuşulur. Meclis’ten çıkan iradeye herkes saygı duymak zorundadır. HDP'nin içinde PKK uzantısı yok mu? PKK ağzıyla konuşlar var, reddediyoruz. Hiçbir şekilde bizi bağlamaz." ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN'I KİMSE HAPİSTEN ÇIKARAMAZ"

Öcalan'ı çıkaracaklar tartışmasıyla ilgili "Bebek katilini hiç kimse hapisten çıkaramaz. Eli kanlı terörist cezasını çekmeden çıkamaz, kimsenin gücü de yetmez." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin