Mağdur olan EYT'lilerden staj sigortası talebi. EYT'lilerin gözü kulağa aralık ayı sonunda... EYT'lilere 'yaş' kısıtlamasından sonra staj sigortası darbesi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemede sona gelindi. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışmayı aralık ayının sonuna kadat bitireceklerini söylemiş ancak 'yaş' kısıtlaması olacak mı olmayacak mı sorusuna yanıt vermemişti. Staj sigortası mağduru olan EYT'liler de taleplerini dile getirdi. Zorunlu staja tabi tutulan iş kollarında çalışıp, 1 günü teorik eğitim için meslek okullarına gönderilenlerin sigortalarının emekliliğe başlangıç sayılması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Mağdur olan EYT'lilerden staj sigortası talebi. EYT'lilerin gözü kulağa aralık ayı sonunda... EYT'lilere 'yaş' kısıtlamasından sonra staj sigortası darbesi

Staj Sigortası Mağdurları Derneği üyeleri, staj döneminin emeklilik işlemlerinde sigorta başlangıcı sayılması talebiyle basın açıklaması yaptı. Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen üyeler adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Ferhat Salman, meslek lisesi, üniversite ve meslek yüksek okullarında zorunlu staja tabi tutulan, sanayide, araba tamirhanelerinde, kuaförlerde ve benzer iş kollarında çalışıp, 1 günü teorik eğitim için meslek okullarına gönderilenlerin sigortalarının emekliliğe başlangıç sayılması gerektiğini söyledi.

EYT KAPSAMINDA YER ALMAK İÇİN RAPOR SUNDULAR

Staj yapan ya da çıraklık okuluna gidenlerin uzun vadeli sigorta kollarına değil, sadece meslek kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa süreli sigorta primlerinin yatırıldığını belirten Salman, dernek olarak EYT kapsamında yer almak için siyasi partiler ve ilgili bakanlığa hazırladıkları raporu sunduklarını ve bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından “Staj, SSK başlangıcı olsun”, “Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir” şeklinde slogan atan gruptakiler, daha sonra alandan ayrıldı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin