Kuzey Kore lideri hakkında bomba iddia! Zırhlı bir trenle Rusya yolunda

Kuzey Kore'nin gizemli lideri Kim- Jong'un zırhlı bir trenle Rusya'ya gittiği iddia edildi. İddianın sahibi ise Güney Kore istihbaratı. Bu haber üzerine Rusya'dan açıklama geldi. Kuzey Kore liderinin Putin tarafından davet edildiği ama ileriki günlerde Rusya'ya geleceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore lideri hakkında bomba iddia! Zırhlı bir trenle Rusya yolunda

Güney Kore istihbaratına dayandırılan habere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan özel zırhlı bir trenin Rusya'ya doğru yola çıktığı iddia edildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bugün Rusya'ya doğru yola çıktığı iddia edildi. Güney Kore basınının ülkenin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Kuzey Kore sınırına yakın Vladivostok kentinde buluşacağı iddia edilen Kim, akşam saatlerinde özel bir trenle Pyongyang'dan ayrıldı.

Rusya basını da Kim'in önümüzdeki günlerde ülkenin "Uzak doğusunu" ziyaret edebileceği ihtimalini okurlarına duyururken, Kuzey Kore en az 20 saat sürmesi beklenen yolculukla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

KREMLİ'NDEN AÇIKLAMA

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un bugün Rusya’ya doğru yola çıktığı iddiası üzerine Kremlin’den açıklama geldi. Açıklamada, “ Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine Rusya’ya ilerleyen günlerde resmi bir ziyaret gerçekleştirecek” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore’de bugün ülkenin istihbaratına dayandırılan bir haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan özel zırhlı bir trenin Rusya'ya doğru yola çıktığı iddia edilmişti.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin