"Küf" Los Angeles'ta büyüledi

2. Los Angeles Türk Film Festivali'nin ikinci gününe Ali Aydın'ın "Küf" filmi damgasını vurdu

Google Haberlere Abone ol
"Küf" Los Angeles'ta büyüledi

ABD'nin California eyaletinde düzenlenen 2. Los Angeles Türk Filmleri Festivali'ne dün Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası filminin ardından, bugün de Ali Aydın'ın Küf adlı filmi damgasını vurdu.



Festivalin ikinci gününde, yönetmen Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi olan ve Uluslararası Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı ödülüne layık görülen Küf adlı yapım gösterildi.



Film, salonu dolduran Amerikalı sinema çevreleri ve sinemaseverlerden takdir topladı. Festivalin Amerikalı jüri üyeleri arasında yer alan, bağımsız film yönetmenlerinin öncü isimlerinden, 1978 yılında ''Northern Lights'' filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Kamera Ödülü'nün sahibi Rob Nilsson, ''Küf filmi, bende çok çok büyük bir etki bıraktı. Bu film Oscar'a aday olmalıydı. Birinci sınıf bir yapıt'' dedi.



Filmi sade ve güçlü bir eser olarak niteleyen Nilsson, filmin, ''izleyiciye müdahale etmeme, ikna kaygısı içermeme'' gibi özellikleri bakımından, kendisine Dostoyevski ve Tolstoy'un tarzlarını hatırlattığını belirtti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin