Kız arkadaşını öldürdüğü için müebbet yemişti. Hapisten kaçan suç makinesini bulana 10 bin dolar ödül

Olay ABD'nin Pensilvanya eyaletinde meydana geldi. 1 Eylül'de hapishaneden kaçan 34 yaşındaki Brezilya kökenli Danelo Cavalcante polis çemberini aştı ancak yakınlardaki botanik bahçesinin güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Kız arkadaşını öldürdüğü için müebbet yemişti. Hapisten kaçan suç makinesini bulana 10 bin dolar ödül

ABC News haberine göre, kız arkadaşını öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan  Cavalcante'nin halen Chester Hapishanesinin yaklaşık 8 kilometre güneybatısındaki Longwood Botanik Bahçesi’nde saklanıyor olabileceğinden şüpheleniyor.

Pensilvanya Eyalet Polisi yetkilisi George Bevins, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kaçmaya çalışıyor ve bunu da başardı. Güvenlik çemberini aşabileceği bir nokta buldu ve güneye doğru kaçtı." ifadelerini kullandı.

Botanik bahçesinin polis araması nedeniyle bugün kapalı tutulduğunu söyleyen Bevins, Cavalcante'nin botanik bahçesindeki güvenlik kameralarında 2 defa görüntülendiğini belirtti. Suçlunun ilk kez pazartesi akşamı botanik bahçesinde kuzey istikametine doğru yürürken görüntülendiğini belirten Bevins, bir saat arayla aynı kamera tarafından güney istikametine doğru yürürken kaydedildiğini ifade etti.

Firar eden mahkumun son görüntülerinde kapüşonlu bir üst giydiği, yanında bir sırt ve spor çantası olduğu belirtildi. 

SUÇLUNUN ANNESİNDEN 'TESLİM OL' MESAJI

Pensilvanya Eyalet Polisi yetkilisi George Bevins'e göre, Cavalcante'nin annesi, oğlunun teslim olması için bir mesaj kaydetti. Mesajın polis helikopterleri ve araçlardan anons edildiğini söyleyen Bevins, Brezilya'daki annesine kaydettirilen mesajın firari mahkumun ana dilinin Portekizce olduğunu ifade etti.

BAZI OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Firariyi yakalamak için yürütülen operasyon nedeniyle bölgedeki bazı okullarda bugün eğitime ara verildi.

KENDİSİNE BORCU OLANLARI ÖLDÜRÜYORDU

Daha önce "eski çete üyesi" olduğu ifade edilen Cavalcante'nin 2017'de Brezilya'da kendisine borcu olan bir kişiyi öldürmekten arandığı bilgisi paylaşılmıştı.

Kameralara yakalanmasından bir gün önce Cavalcante Pocopson Kasabası'nda eyalet polisi tarafından uzaktan fark edilmiş, 1.80 boyundaki, 120 kilo ağırlığındaki firari, polisin takibine rağmen yakalanamamıştı.

YAKALANMASI İÇİN 10 BİN DOLAR ÖDÜL

ABD Kolluk Kuvveti Servisi ve yerel yetkililer, Cavalcante'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi verenlere 10 bin dolarlık para ödülü teklif etmişti.

KIZ ARKADAŞINI ÖLDÜRMEKTEN MÜEBBET YEDİ

Cavalcante Nisan 2021'de eski kız arkadaşını öldürdüğü için gözaltına alınmıştı. Bölge Savcılığı Ofisinin yaptığı açıklamaya göre Cavalcante, eski kız arkadaşı Brandao'yu, "Brezilya'da cinayetten arandığını öğrenmesinin ardından kendisini polise ihbar edeceğini söylemesi" üzerine iki küçük çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürmüştü.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin