Kimler Marmaray'dan ücretsiz yararlanabilir? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı... Marmaray'da hangi kartlar geçiyor? Marmaray'da ücretsiz geçiş mümkün mü?

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı, Marmaray'da ücretsiz yolculuk etmenin şartları ortaya çıktı. Buna göre bakanlığın belirlediği kriterleri taşıyan yolcular Marmaray'da ücretsiz yolculuk etme hakkına sahip oldu. Ulaştırma Bakanlığı, "Kimler Marmaray’dan ücretsiz yararlanabilir?" sorusunu cevaplandırdı. Buna göre belirli şartları taşıyan ve yanında da o şartlara yönelik kartı bulunan yolcular Marmaray'ı ücretsiz olarak kullanabilecek. İşte bakanlık açıklaması.

Google Haberlere Abone ol
Kimler Marmaray'dan ücretsiz yararlanabilir? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı... Marmaray'da hangi kartlar geçiyor? Marmaray'da ücretsiz geçiş mümkün mü?

Marmaray web sitesinde en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de "Kimler Marmaray’dan ücretsiz yararlanabilir?" sorusu oldu. 

Bununla ilgili bir duyuru yapan Ulaştırma Bakanlığı, bazı vatandaşların Marmaray'dan ücretsiz faydalanabileceğini yazdı.

Buna göre belirli şartları taşıyan ve yanında da o şartlara yönelik kartı bulunan yolcular Marmaray'dan ücret vermeden geçebilecek.

 İşte Bakanlığın bu konudaki duyurusu:

4736 sayılı kanun ve sair ekleri gereği Marmaray vasıtalarında taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar aşağıda belirtilmiştir

1-  “T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen kart ile;”

        a)   %40 ve üzeri engelli yolcular;

        b)  Ağır engelli yolcular ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber yolculuk ettikleri refakatçileri;

        c)   Harp ve vazife malülleri ile vatani hizmet tertibinden aylık bağlananların kendileri, eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        d)    Şehitlerin eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan 25 yaşını doldurmamış çocukları;

        e)  Devlet sporcuları;

Kimler Marmaray'dan ücretsiz yararlanabilir? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı... Marmaray'da hangi kartlar geçiyor? Marmaray'da ücretsiz geçiş mümkün mü? - Resim : 2

2-  T.C. Vatandaşı 65 yaş üstü tüm yaşlılar

3-  Doğum yılı esas alınmak ve  bir yolcu beraberinde olmak koşuluyla 6 yaşını dolduruncaya kadar ( 7 yaşından gün almamış ) çocuklar.

4- 7179 sayılı kanunun 40. maddesi hükmü gereğince, yükümlülük altındaki er ve erbaşlar terhisine kadar askeri kimliklerini ibraz etmek koşuluyla.

5-   İndirimli ve ücretsiz seyahat hakkı bulunan yolcularımız belgelerini görevlilere göstermek zorundadır.

Yukarıda nitelikleri belirtilenlerin dışında Marmaray vasıtalarında ücretsiz seyahat edilmez. Marmaray trenlerinde uygulanacak tarife ve indirimler 4736 sayılı yasa kapsamına aykırı olmamak kaydıyla İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenir ; TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından uygulanır.

İBB'ye ait ulaşım araçları da ücretsiz

Bu arada bu kartlardan ücretsiz yolculuk hakkı için sadece Marmaray'da geçerli değil, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ulaşım araçlarında da geçerli.

Yani yukarıda özelliklerini saydığımız kart sahipleri aynı zamanda tramvaylar, metrolar, metrobüsler ve otobüslerde de geçerli ve buradad da ücretsiz yolculuk yapmak mümkün.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin