Kılıçdaroğlu ile toplantıda neler konuşuldu? Gazetecilerden ilk yorumlar!

İstanbul'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelen gazeteciler, görüşmeyi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu ile toplantıda neler konuşuldu? Gazetecilerden ilk yorumlar!

Gazeteciler, Kılıçdaroğlu’nun demokrasi konusunda oldukça karamsar bir tablo çizdiğini belirtti.



Florya’daki bir restoranda Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen gazeteciler, görüşmeyi değerlendirdi. Gazetecilerin görüşmeyle ilgili değerlendirmesi şöyle:



Ahmet Hakan: "Yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı. HSYK yasa tasarısının yargı bağımsızlığına darbe vuracağını ve buna karşı çıkılması gerektiğini söyledi. Bunun sadece ana muhalefet partisinin görevi olmadığı, toplumun tüm kesimlerinin bu gelişmeler karşı duyarlı olmaları gerektiğini ve medyanın, üniversitelerin, sendikaların bu duyarlılığı paylaşmaları gerektiğini söyledi. RTÜK modeline pek sıcak bakmıyorlar. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda HSYK ile ilgili uzlaştıkları daha demokratik konular olduğunu, bu maddelerin baz alınması gerektiğini belirtti.”



BABAHAN: BAKANLARLA İLGİLİ FEZLEKELERİN GERİ GÖNDERİLMESİ TEHLİKESİNDEN BAHSETTİ'



Ergun Babahan: "17 Aralık’tan bu yana yaşanan gelişmeleri özetledi. Demokratik seçimin çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu konuda mücadelenin sadece ana muhalefet partisi olarak kendilerine düşmediğini, medyanın, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, bu mücadele daha aktif olması gerektiğini belirtti. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili çalışmalarda çok iyi durumda olduklarını ifade etti."



Adalet Bakanlığı’na 4 bakanla ilgili gelen fezlekelerin geri gönderilme tehlikesinin bulunduğunu, böyle olursa çok yanlış yapılacağını, çünkü o fezlekelerde milyon dolarlık yolsuzlukların daha büyük boyutlarının olduğunu, Meclis’te bir komisyon kurulup bunların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. 



Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı’nın gayet endişeli olduğunu, Gül’ün Avrupa Komisyonu ve Venedik Kriterlerine uygun bir HSYK oluşumu konusuna destek verdiğini söyledi. 



İktidarın, 25 Aralık’taki ikinci yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili Deniz Feneri soruşturmasını örttüklerini söylediği savcılardan birini Başbakan’ın oğlunun da adının karıştığı ikinci yolsuzluk soruşturmasında görevlendirmeye çalıştığını savundu.



Yeniden yargılama konusunda kanun teklifi verdiklerini söyledi, İlker Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması konusundaki detaya girmedi.”



Aslı Aydıntaşbaş: "Kemal Kılıçdaroğlu, başta HSYK konusu olmak üzere genel manada demokrasinin gidişiyle ilgili kaygılarını bizimle paylaştı. Oldukça karamsar bir tablo çizdi. HSYK yasasına muhalefet edeceklerini söyledi. Onun dışında da Türkiye’de hızla demokrasinin çöktüğü bir tabloya doğru gidildiğini söyledi. Yargının bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı zedelenirse başkanlık sisteminin de ötesinde bir rejime doğru gideceğini belirtti." Cihan




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin