Kılıçdaroğlu grup toplantısını Giresun'da yaptı: Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu konuşmasında Giresunlulara seslendi, ''Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim'' dedi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu grup toplantısını Giresun'da yaptı: Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu haftaki grup toplantısını Giresun'da gerçekleştirdi. Giresunlulara "Bize katılın" çağrısında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yöntemini değiştirelim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bize katılın dedim, bunu defalarca dile getirdim. Çünkü Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar iyi değil. Oy kullanırken vicdanımızı dinlersek bu memlekette her şey düzelir. "

"Aradan 100 yıl geçti. Yeni bir süreç var. 100 yıllık süre içerisinde çok acı olaylar yaşadık. Şimdi yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak isteniyor. Bütün Türkiye'ye seslenmek istiyorum; sakın ola kamplaşmayın, herkesin düşüncesi önemlidir. Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmet etmenin aşkı yaşamalıyız. "

Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim.

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Giresun'da yaptı: Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim

FİSKOBİRLİK MESAJI 

"Bu ülkeyi kuranlar 'Köylü milletin efendisidir' dediler. Üreten milletin efendisidir dediler. Köylü ürettiği üründen zarar etmesin diye TMO, TARİŞ'i, FİSKOBirlik'i kurdular. Çiftçi ürettiği zaman gelir elde etsin, zarar etmesin dediler. FİSKOBirlik'i, fındık üreticisinin kara gün dostudur. Üreticiyi koruduğunuz zaman herkesin hakkını korursunuz. Giresun'dan bütün Karadeniz'e söz veriyorum; FİSKOBirlik'i yeniden ayağa kaldıracağız ve FİSKOBirlik yeniden fındık üreticisinin dostu olacak."

"Giresun'da kişi başına gelir 7 bin dolardan, 5 bin 291 dolara düştü. Giresun açıkça cezalandırıldı. Giresun'da uzman doktor da yetersiz. Burası arıcılık açısından Türkiye için çok önemlidir. Alan bazlı fındık desteği 9 yıldır hiç artmadı. Fındığın kullanıldığı sanayi 120 milyar dolar civarında. Türkiye bu 120 milyar dolardan 2-2,5 milyar dolarını alıyor."

"Fındıkta tekelleşme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Fındık fiyatını belirleyen bir yabancı firma. Eğer yabancı bir tekele karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorlarsa, o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir. Fındıkta tekelleşmeye son vereceğiz. Yabancı tekellerin Türkiye'de at koşturmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin