Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi: Merkez Bankası'ndan elini çek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi: Merkez Bankası'ndan elini çek!

Kılıçdaroğlu'na, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda artan döviz kurları ile motorin ve benzine gelen zammı eleştirmiş ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüşeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Burası bağımsız bir kurum. Kurumun bağımsızlığı sadece bizim için değil, dünya için de önemli. Sıcak siyasetin müdahalesini asla istemiyoruz. Bu düşüncemizi sayın başkana ifade ettik. Merkez Bankası'nın iyi bir kültürü var. Bu kültürün yok olmamasını istedik. İyi bir kadrosu var, kadronun korunmasını istedik. Her türlü yardımı yapabileceğimizi ilettik.

- Zam yağmuru arka arkaya geliyor. Önümüzdeki süreç bir zam yağmuru olarak vatandaşın önüne gelecek. Hassasiyetlerimizi ifade ettik. Bu ülkede her vatandaşın hakkını, hukukunu savunmak; iktidarın olduğu kadar muhalefetin de görevidir.

- Türk Lirası, son 1 ayda yüzde 10 değer kaybetti. Bu rakam ciddi bir rakam. Fiyat istikrarının olmadığını gösteriyor. Bunun yansımaları sokaktaki insana gelecek. Esnafından, işçisine, işsizlere kadar mutfağı büyük ölçüde etkileyecek.

- Buradan Erdoğan'a açık ve net çağrı yapıyorum. Lütfen Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster.

Kavcıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kavcıoğlu, CHP liderinin ziyaretine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu ziyaret etmek istedi. Sağ olsunlar geldiler, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önceki eleştirileriyle ilgili açıklamalar yaptık. TCMB bu ülkenin her kişisinin sahiplenmesi gereken bir kurumudur. TCMB'yi yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü söyledik. TCMB rezervleriyle, rakamlarıyla güçlüdür. TCMB gereken her şeyi kendi içinde almaktadır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştı" dedi.

'SON 7 AYDA 35 MİLYAR DOLARLIK REZERV ARTIŞI OLMUŞTUR'

Kavcıoğlu, Merkez Bankası'ndaki görevden alınmalarla ilgili soruya "Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi bir kısmı kendi tercihimiz. Bir sıkıntı varmış gibi anlatılması TCMB'yi yıpratıyor. Bu tür spekülasyonlara gerek yok" yanıtını verdi.

Son 7 ayda 35 milyar dolarlık rezerv artışı olduğunu ifade eden Kavcıoğlu, "Herkesin bu rakamları açıklaması ve gündeme getirmesi TCMB'yi daha güçlü kılacaktır. Hem ülkemizin bu anlamda daha güçlü görünmesini sağlayacaktır. Son 7 ayda 35 milyar dolarlık rezerv artışı olmuştur. Bunları anlattık, onlar da dinlediler. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ben tekrar kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin