Kıbrıs'a gitmek için tekneye binen Suriye uyruklu kaçak göçmenler silah zoruyla denize atıldı!

Kıbrıs'a gitmek isterken bindikleri tekneden silah zoruyla denize atılan Suriye uyruklu 3’ü çocuk, 31 kaçak göçmen, yüzerek çıktıkları Antalya'nın Manavgat ilçesi sahilinde yakalandı. Kaçak göçmenlerin kayıp olduğunu söylediği 2 kişi için karada ve denizde arama çalışması başlatıldı. 

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs'a gitmek için tekneye binen Suriye uyruklu kaçak göçmenler silah zoruyla denize atıldı!

Manavgat'ın Kızılot Mahallesi'nde dün saat 23.00 sıralarında Hüseyin Keçer’in kapı zilini çalan Suriye uyruklu 3 kişi, Kıbrıs'a gitmek için bindikleri tekneden silah zoruyla denize atıldıklarını belirtip yardım istedi. Keçer, çok az Türkçe konuşabilen kaçak göçmenlerin yardım talebi üzerine jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, sahilde 13 kaçak göçmenle karşılaştı. Bu kişilerden 4’ü hipotermi belirtisi gösteren 7 kişi Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede yaptıkları aramalarda 3’ü çocuk, 18 kaçak göçmen daha bulundu.

 Jandarmanın ifadelerine başvurduğu kaçaklar, 16- 17 yaşlarındaki 2 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı denizden, jandarma da karadan arama çalışması başlattı.

Ekiplerin arama çalışmaları sürüyor.

Kıbrıs'a gitmek için tekneye binen Suriye uyruklu kaçak göçmenler silah zoruyla denize atıldı! - Resim : 2

2 KAÇAK GÖÇMEN, KARADAN VE DENİZDEN ARANIYOR

Antalya Manavgat'tan Kıbrıs'a gitmek isterken bindikleri tekneden dün silah zoruyla denize atılan, Suriye uyruklu 2 kaçak göçmen, karada ve denizde aranıyor. Manavgat sahilinde yakalanan, 3'ü çocuk 31 Suriye uyruklu kaçak göçmenin, 2 arkadaşının kaybolduğunu söylemeleri üzerine başlatılan arama çalışması, karadan ve denizden devam ediyor. Jandarma ekiplerinin karadaki aramalarının yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de kayıp kişilerin bulunması için denizde çalışma yapıyor. Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin çalışmasında 2 su altı robotu, su altı scooter, 2 gemi, 1 helikopter ve 2 dron ile su dalış timi yer aldı.

 



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin