Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert çıktılar. Fatih Portakal: Cesaretli iseniz açıklarsınız. Fatih Altaylı: Senin beceriksizliğin, bizim yaşamımızı etkiliyor

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler gelmeye devam ederken özellikle gazeteciler Fatih Altaylı ve Fatih Portakal, CHP liderine çok sert eleştirilerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu da dünkü grup toplantısında isim vermeden gazetecilere çok sert çıktı ve "kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini savcı-yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir" dedi. İki gazeteci ise çok sert açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert çıktılar. Fatih Portakal: Cesaretli iseniz açıklarsınız. Fatih Altaylı: Senin beceriksizliğin, bizim yaşamımızı etkiliyor

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hem basında hem de parti içinde sesler yükselmeye başladı. 

Sözcü TV'de geçen hafta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özellikle İsmail Saymaz ve Uğur Dündar tarafından canlı yayında eleştirildi.

Kılıçdaroğlu'na yönelik en sert eleştirileri ise gazeteci Fatih Altaylı ve Fatih Portakal verirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı ve partide değişim istedi.

CHP'de genel başkanlık için Özgür Özel de bir açıklama yaptı ve 'görevden kaçmam' dedi.

 

İki gazeteci çok sert eleştirdi

Kılıçdaroğlu'na yönelik en set eleştiriler Fatih Portakal ve Fatih Altaylı'dan geldi. Hatta Portakal'ın sözlerine gazeteciler de tepki gösterdi. 

Fatih Portakal, Sözcü TV’de sunduğu ana haberde Kılıçdaroğlu’nu, “Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğu bulmam” ifadesine sert bir dille tepki gösterdi.

“Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz” diyen Portakal, sözlerinin devamında da şunları kaydetti: "Değişim istediğim için gittim sizi destekledim ama şimdi o koltukta oturmamanız için bir yurttaş, bilinçli bir seçmen olarak mücadelemi vereceğim.  Çünkü kaybettiriyorsunuz umutları inançları yok ediyorsunuz ve bir partiyi bitiriyorsunuz.” Fatih Portakal'ın bu sözlerine sosyal medyada büyük tepki geldi. 

 

Kılıçdaroğlu sert tepki verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin dünkü grup toplantısında konuştu.

Son günlerde basında bazı gazetecilerin kendisine yönelik eleştirilerine yönelik sert çıkan Kılıçdaroğlu, haklı eleştiriler yapan gazetecilere saygısı olduğunu belirterek, "Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan, haklı eleştirilerini yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini savcı-yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir" dedi.

Hem Altaylı hem de Portakal'dan yanıt geldi

Fatih Portakal: Açıklayın duyalım

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden sonra iki gazetecinden de sert açıklama geldi.

Portakal dünkü yayında "Kalemini satanlar kimler isim verin, kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz ama o cesaret yok sizde" tepkisinde bulunurken, bugün de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve  "AÇİKLAYIN… DUYALİM… Kılıçdaroğlu “kalemini satan gazeteciler” iddiasında bulundu. Büyük olasılık konusmayi kendi kaleme almadı. Birileri yazmış okudu. İddia yazanı değil, söyleyeni bağlar. İhtimaller sunlar: . Ya kendisini eleştiren gazetecilere ofkesi ve kızgınlığı hat safhada “siz oyle derseniz ben de böyle derim” kafasında. Yani öfkesini kontrol edemiyor. Boş bir cümle… . Ya önüne konulan her şeyi sorgulamadan okuyor, yani itibarsızlaştırma propagandasının parçası oluyor, hatta belki de kendi yönlendiriyor. Kurnazca bir davranış. . Ya da kalemini satanlar var. Satanları da biliyor. Cesaretli iseniz açıklarsınız. Ben duymak istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Fatih Altaylı: Senin beceriksizliğin bizim yaşamımızı etkiliyor

Fatih Altaylı da bugün kendi ismini taşıyan sitesinde özetle "Bu durumda da 12 seçim üst üste başarısız olmuş bir parti yönetiminin değişmesini istemek, seçim kaybetmeyi göbek adı yapmış bir liderden artık bırakmasını istemek suç mu! Herkes başarısızlığı başarı diye yutmak zorunda mı! Peki diyelim ve kabul edelim ki, biz terbiyesiziz. Terbiyesiz olmak haksız olmak anlamına gelmiyor ki! Celal Şengör, birkaç ay önce şahane bir cümle kurdu. “Senin cehaletin, benim yaşamımı etkiliyor” diyerek. Son zamanlarda edilmiş en iyi laflardan biri idi. Bizim de aynı şeyi CHP liderine söyleme hakkımız yok mu! Senin beceriksizliğin, bizim yaşamımızı hatta çocuklarımızın geleceğini etkiliyor diye…" sözleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi:

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin