Kastamonu'da fabrika yangını!

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde ahşap kapı fabrikasında yangın çıktı. Fabrikayı saran yangını söndürmek için itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu'da fabrika yangını!

Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Hüseyin Karakaya'ya ait kapı üretim fabrikasında, saat 07.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikanın idari bölümünde başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevler, boya ve tiner gibi yanıcı malzemelerin bulunduğu alana sıçrayınca tüm fabrikayı sardı.

İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme araçlarıyla da söndürme çalışmalarına destek verildi. Çevrede bulunan diğer fabrika ve iş yerlerinde çalışanlar da yangının sıçraması ihtimaline karşı eşyaları tahliye etmeye çalıştı.

Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürü Nihat Küçükkasap da OSB'de yaklaşık 1800 kişinin çalıştığını ifade etti.

Küçükkasap, "Fabrikanın sağlam bir yeri kalmadı. Fabrika binası bitti. Bayağı bir stok kerestesi vardı. Tahminen 200 metreküp varsa tamamı yok oldu. İçerde ne kadar kapı vardı bilemiyorum. Ham madde, kontrplak, sunta ve makineler vardı. Fabrikada neredeyse 50 milyon liralık zarar var. Allah yardım etsin. İnşallah diğer fabrikaların yardımıyla arkadaşımızı kalkındırıp tekrar faaliyete geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Fabrikanın içerisinde bulunan bir pikap da yandı.

Ekiplerin, kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: DHA
Etiketler kastamonu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin