Kadın cinayetleri hız kesmiyor. Utancın Z raporu: 2022 Eylül ayında 26 kadın öldürüldü

2022 Eylül ayında erkekler tarafından 26 kadın öldürüldü, 19 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Kadın cinayetleri hız kesmiyor. Utancın Z raporu: 2022 Eylül ayında 26 kadın öldürüldü

Türkiye'de Eylül ayında kaç kadın hayatından koparıldı? Kaç kadın öldü, dövüldü, oğlu tarafından kafası kesildi? Sadece bir ayda kaç aile kızını kaç çocuk annesini kaybetti. Kaç kadının yaşamı hiç edildi, unutamayacakları travmalar yaşadı?

Eylül ayında Türkiye'de öldürülen kadınlar geçen seneye göre hiç değişmedi. Sayısına kadar...

Berfin Funda AÇIKBAŞ 

2022 EYLÜL AYINDA ERKEKLER TARAFINDAN 26 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, 19 KADIN ŞÜPHELİ ŞEKİLDE ÖLÜ BULUNDU

Adana’da 2 çocuk annesi Şermin Sarı, boşandığı ve Erhan Poyraz tarafından darp edilerek öldürüldü. Şermin’in 2 ay önce ve öldürülmeden 4 gün önce fail hakkında uzaklaştırma kararı aldığı öğrenildi.

Bursa’da yaşayan 3 çocuk annesi Fadime Cuma, boşandığı Kahraman Çetinkaya tarafından dolmuş durağında ateşli silahla vurularak öldürüldü. Fail daha sonra aynı silahla intihar etti.

Amasya’da yaşayan 47 yaşındaki Sunay Aslan Kaya, birlikte olduğu Kadir Y. Tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Fail, Sunay’ın 19 yaşındaki oğlunu da aynı silahla vurarak öldürdü.

ARZI KISKANÇLIK YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ 

Şanlıurfa’da yaşayan 33 yaşındaki Arzı Elen, evli olduğu ve aralarında geçimsizlik olduğu iddia edilen Mahmut E. tarafından kıskançlık bahanesiyle ateşli silahla vurularak öldürüldü.

İzmir’de yaşayan 65 yaşındaki Sabiha Bulut, evli olduğu N. B. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Failin Sabiha’yı öldürdükten sonra bir akrabasının cenazesine katıldığı ve cenazeden sonra polise teslim olduğu öğrenildi.

Bartın’da 33 yaşındaki, 2 çocuk annesi Arzu Ar, boşanma aşamasında olduğu Metin Ar tarafından çocuğunun gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. Failin daha öncesinde “Eşe yönelik cinsel saldırı” , “Yaralama” ve “Tehdit” suçlarından cezaevinde kaldığı ve 2 gün önce adli kontrol şartıyla tahliye edildiği öğrenildi.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNE GİDEN DİLEK ÖLDÜRÜLDÜ

Mersin’de bir hastanede laborant olarak çalışan 34 yaşındaki Dilek Karaman, boşanma aşamasında olduğu Murat Karaman tarafından oğlunun doğum günü için çağrılarak sokakta ateşli silahla öldürüldü.

Erzincan’da 30 yaşındaki Handan Özen, evli olduğu Ahmet Özen tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Handan’ın fail hakkında uzaklaştırma kararı çıkardığı 1 ay önce kararın sona erdiği öğrenildi.

EZGİ DARP EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Adana’da yaşayan 25 yaşındaki 1 çocuk annesi Ezgi Deler, birlikte yaşadığı Razıl S. tarafından darp edilerek öldürüldü.

Rize’de yaşayan 46 yaşındaki Yeliz Bülbül, evli olduğu Fatih Mehmet Bülbül tarafından kuzeni ile ilişkisi olduğu bahanesiyle ateşli silahla öldürüldü.

Antalya’ya tatile gelen Estonya Jelana Sadrın evli olduğu Mıhhail Sadrın tarafından kaldıkları otel odasında dövülerek öldürüldü. İhbarla gelen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan turist kadın, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kadının vücudunda morluklar ile 1.5 ve 2 santim derinliğinde kesik izleri tespit edildi.

Mersin'de yaşayan 15 yaşındaki Zeynep Bıçkı’yı üvey babası Hakan Uğur isimli erkek öldürdü. Fail, cinayetin ardından intihar etti.

PAKİSTAN ÇOCUKLARININ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ 

Mardin'de yaşayan 32 yaşındaki Pakistan Öner, evli olduğu Emin Öner tarafından iki çocuğunun gözleri önünde bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürüldü.

İstanbul’da 23 yaşındaki Vildan Boduroğlu ve kardeşi 18 yaşındaki Fatma Zehra Koyun, Vildan’ın evli olduğu Ferhat Bodurluğu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Fail kızını bir odaya kilitledikten sonra öldürdüğü kadınların fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Kırşehir’de yaşayan Hatice T. boşanma aşamasında olduğu M.T. tarafından barışma teklifini reddettiği bahanesiyle öldürüldü.

Diyarbakır’da yaşayan Yasemin Demir hakkında 2 yıl önce evli olduğu Rüstem Demir tarafından emniyete kayıp başvurusunda bulunulmuştu. Rüstem Demir’in Yasemin Demir’i öldürüp kum ocağına gömdüğü ve şüphe çekmemek için kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’te 41 yaşındaki Zehra Durmuş, evli olduğu Süleyman Durmuş tarafından başına tahta ile vurularak öldürüldü. Fail tutuklandı.


Giresun’da Dilek Çamur, Ayşe Kılıç ve Damla Çubukçu, Nuri Çamur tarafından silahla vurularak öldürüldü. Dilek Çamur’un kendisinden boşanmak istemesini bahane eden fail tartışmayı engellemek isteyen Ayşe Kılıç ve Damla Çubukçu’yu da vurdu. Fail olayın ayrdından intihar etmeye çalıştı.

MÜMİNE DARP EDİLDİKTEN SONRA...

Antalya’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Mümine Ersoy ayrılmak istediği Recep Y. Tarafından önce otomobilde darbedildi, daha sonra otomobilden inmek isteyen Mümine’ye engel oldu. Mümine’nin içinde olduğu araçla park halindeki başka bir araca çarptılar. Mümine çarpışmadan sonra 10 metre savruldu ve yolda öldü. Recep Y. hakkında ‘bilinçli taksirle adam öldürme’ suçundan 11 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OĞLU HAVVA'NIN BOĞAZINI KESTİ! 
İstanbul’da 58 yaşındaki Havva Sayan uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade edilen oğlu Ali Sayan tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Ali Sayan’ın bağımlılık tedavi merkezinden kaçtığı öne sürüldü. Fail tutuklandı.

Şırnak’ta öğretmen olarak görev yapan Berna Kargılı Bulduklu, evli olduğu Sinan Bulduklu tarafından ateşli silahla öldürüldü.

Niğde’de 25 yaşındaki bir çocuk annesi Kiraz Büyüksaraç boşanma aşamasında olduğu erkek Mehmet Büyüksaraç tarafından 10 kez bıçaklandı. Ağır yaralanan Kiraz hayatını kaybetti. Fail tutuklandı.

Samsun’da 45 yaşındaki Havva Dursun, evli olduğu Mehmet Dursun tarafından ateşli silahla vuruldu. Fail gözaltına alındı.Bunlar bizim bildiklerimiz. Bir de bilmediklerimiz var. 

Binlerce kadın şiddet görüyor, öldürülüyor ve istismara uğruyor. Ne zaman değişecek bu düzen merak konusu.  Eğer bir magazin haberi daha çok 'tık' alıyorsa ülkemizde bu da bizim utanç konumuz olmalı.

2021 YILI EYLÜL AYINDAN HİÇBİR FARKIMIZ YOK!

2021 Eylül ayında erkekler tarafından 26 kadın öldürüldü, 19 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Geçen yıl da aynı ayda kadınlar hiçbir fark olmadan hayattan koparıldı. İsimler farklı hayatlar farklı ancak kadınların vahşice öldürülmesi hep aynı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerinden yararlanıldı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin