Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz!

Kadıköy Belediyesi'nin sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla Sanat Parkta başlığı altında yaklaşık iki ay sürecek konser ve tiyatro etkinliğinde kriz çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz!

Kadıköy Belediyesi her yıl Özgürlük Parkı’nda düzenlediği ücretsiz festivali, bu yıl salgın sürecinden etkilenen sanatçılara destek olmak için biletli yaptı.

Tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, etkinliğe yaptıkları başvuruya olumlu cevap almalarına rağmen etkinlikte yer almayacaklarını bu açıklamayla duyurdu:

Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz!

Ali Poyrazoğlu'nun yanı sıra etkinlikten Behzat Uygur da çekildi.

Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz! - Resim : 2

Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP) da Kadıköy Belediyesi’ne şu açıklamayla tepki gösterdi:

Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz! - Resim : 3

Ali Poyrazoğlu, kendilerine maddiyatla ilgili yapılan eleştirilere ise şu yanıtı verdi:

Kadıköy Belediyesi ile sanatçılar arasında kriz! - Resim : 4

Festival hakkında:

4 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da “Sanat Parkta” adlı konser ve tiyatro etkinlikleri kapsamında festival açılışını duayen tiyatro emekçisi Genco Erkal, sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan “Yaşamaya Dair” oyunuyla yaparken; konser açılışını bir başka duayen olan müzisyen Bülent Ortaçgil yapacak. İlerleyen günlerde de festival kapsamında Onur Saylak (Evlat) , Mert Fırat (Joseph K), Füsun Demirel (Şişman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çağlar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Satıcısı) gibi başarılı oyuncuların tiyatro oyunları sahnelenirken, Moğollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pınar, İmer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Şakalı Akustik gibi birçok ses sanatçısı ve grup, izleyiciyle buluşacak.

Sanat emekçilerine destek olmayı hedefleyen etkinlikler ücretli gerçekleştirilecek. Tüm etkinlikler 25 TL sabit bilet fiyatıyla internetten satışa sunulacak ve elde edilen tüm gelir sanatçı ve festivale katılan ekiplere verilecek

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin