Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan ikilisinden "Libertango"

Jamal ve Ece “Libertango”teklisiyle ünlü Arjantinli besteci Astor Piazzolla'nın tango eserinin çello ve piyano düzenlemesi olarak dinleyici ile buluşuyor. Cem Oslu tarafından düzenlenen eser, Jamal ve Ece’nin yorumuyla çok daha hızlı bir tempoda ve her iki enstrümanın da virtüözite unsurunu ortaya çıkarırken, esere vurmalı çalgılar olmadan yeni ve özgün bir bakış açısı katıyor.

Google Haberlere Abone ol
Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan ikilisinden "Libertango"

Yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimlerin arasında yer alan ve 2021 yılında İngiltere Classic FM tarafından açıklanan “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasında gösterilen cellist Jamal Aliyev ve Viyana Müzik Akademisi konser piyanistliği eğitiminin ardından kariyerinde gerçekleştirdiği hem klasik hem de farklı türlerde akustik projelerle müzikseverlerin yakından takip ettiği piyanist Ece Dağıstan, Libertango teklisi tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluştu.

Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan ikilisinden "Libertango"

Jamal ve Ece “Libertango”teklisiyle ünlü Arjantinli besteci Astor Piazzolla'nın tango eserinin çello ve piyano düzenlemesi olarak dinleyici ile buluşuyor. Cem Oslu tarafından düzenlenen eser, Jamal ve Ece’nin yorumuyla çok daha hızlı bir tempoda ve her iki enstrümanın da virtüözite unsurunu ortaya çıkarırken, esere vurmalı çalgılar olmadan yeni ve özgün bir bakış açısı katıyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde çekilen klip ise yönetmen Kemal Başbuğ’un imzasını taşıyor.

Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan ikilisinden "Libertango" - Resim : 2

2022 Ağustos ayında duo projelerine başlayan “Until” ve “I met You” isimli teklileri ile büyük ilgi ile karşılanan sanatçılar, son olarak Zülfü Livaneli’nin “Karlı Kayın Ormanı”, “Yiğidim Aslanım”, “Kardeşin Duymaz” ve “Mutluluk” (Bliss) şarkılarının klasik formda yeni aranjmanlarından oluşan “Bliss” albümü ile de dinleyinin beğenisini kazandı.

 

 

Etiketler Ece Dağıstan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin