İstinaf Sarallar örgütü için kararını verdi: Örgüte verilen cezaların hepsi hukuka uygundur!

"Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütü davasında 4'ü ağırlaştırılmış 6 müebbet ile 75 yıl 2 ay 29 gün hapisle cezalandırılan Ümit Saral'ın da aralarında bulunduğu 22 sanık ve bir suça sürüklenen çocukla ilgili verilen cezalar, hukuka uygun bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İstinaf Sarallar örgütü için kararını verdi: Örgüte verilen cezaların hepsi hukuka uygundur!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, suç örgütünün Güngören, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Rize'de karıştığı olaylar ile 7 kişinin öldürülmesine ilişkin Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Eylül 2021'de hüküm kurulan dosyayla ilgili incelemesini tamamlandı.

Dairenin kararında, 23 kişi hakkındaki "tasarlayarak öldürmeye azmettirme", "kasten öldürme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüse azmettirme", "kasten yaralama", "hırsızlık", "özel hayatın gizliliğini ihlal etme", "6136 sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli hapis cezası hükmüne Cumhuriyet savcısı ile sanık ve 6 müdahilin avukatlarınca itiraz edildiği belirtildi. Bazı suçlardan 15 yıl ve üzerinde verilen hapis cezalarının ise resen istinaf incelemesine tabi tutulduğu kaydedildi.

Kararda, vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, delil ve belgeler ile gerekçe içeriğine göre istinaf incelemesinin yapıldığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU? 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların Güngören, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Rize'de karıştığı olaylara yer verilmişti.

Abdullah Özkan, Ahmet Şahin Akyıldız, Hakan Koyuncu, Kenan Şirin, Mehmet Yaşar Akyıldız, Murat Mehmetefendioğlu ve Mustafa Çakar'ın maktul olarak yer aldığı 144 sayfalık iddianamede, Mehmet Sabri Şirin'in de arasında olduğu 12 mağdur, 16 müşteki, 8 mağdur-müşteki ile 21'i tutuklu 26 sanık yer almıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının, 23 Aralık 2017'de Güngören'de "Dadaş Mehmet" lakaplı Fenerbahçe tribün lideri Mehmet Altunkaynak'ın yolda kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından silahla öldürülmesine ilişkin düzenlediği iddianame de Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bu davayla birleştirilmişti.

Davayı 22 Eylül 2021'de karara bağlayan mahkeme heyeti, Mehmet Altunkaynak'ın öldürülmesi dosyasını, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması nedeniyle ayırmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin