İstiklal Caddesi bombacısı ilk savunmasını yaptı! İfadesini değiştirdi

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır mahkemede ilk kez savunmasını yaptı. Soruşturma aşamasındaki ifadesini değiştiren sanık Albashır, "Daha önce bunları anlatmadım. Suriye'den gelirken patlayıcı yanımızda değildi. Böyle bir şey olacağını bilmiyordum. Bombayı İstanbul'da Bilal teslim aldı" dedi. Sanıkların tahliye talebi reddedildi. Duruşma, 25 Eylül'e bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi bombacısı ilk savunmasını yaptı! İfadesini değiştirdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 13 tutuklu sanık getirildi. Tutuklu diğer sanıklar ise SEGBİS sitemi ile duruşmaya katıldı.
Daha önceki celse savunma yapmayan Ahlam Albashır ilk kez savunma yaptı. İddianameyi okuduğunu ve bazı yerlerin doğru bazı yerlerin ise hatalı olduğunu söyleyen Albashır, “Soru sorarsanız cevaplarım” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Türkiye’ye nasıl girdin?” diye sordu.

Suriye’de gece fırında gündüz ise tatlıcıda çalıştığını söyleyen Albashır, “Hasan yanıma gelip biri seninle konuşmak istiyor dedi. Bana, ‘bir şahısla Türkiye’ye gideceksin. Onun karısı olacaksın’ dedi. İlk etapta korktum ama Hasan onun sözünü dinlemezsen ne olacağını bilemezsin dedi. Bana nasıl davranacağımı anlattılar. Sabaha karşı birden fazla araç değiştirerek İdlib’e gittik. Beni Bilal’in yanına götürdüler. 5 gün kaldık. 5 gün sonra bir kaçakçı bizi aldı. Sınırın yakınında bizi bıraktı. Bize sadece duvarı geçmek kalmıştı. Bilal bizi yakalarlar mı diye sordu. Kaçakçı hayır subaylar izinli dedi” dedi.

İfadesini değiştirdi

Verdiği ilk ifadede bombayı Türkiye’ye üstünde getirdiğini söyleyen Ahlam Albashır, mahkemede ifade değiştirdi. Sınırdan geçtiği sırada bombanın yanında olmadığını söyleyen Albashır, “Bombayı Suriye’den getirdiğimi söylemiştim ama böyle bir şey olmadı. Bombayı burada teslim aldık. Bilal teslim aldı. Yüzünü görmediğini söyledi” dedi. Sınırı gece geçtiklerini söyleyen Albashır, “Bir süre koştuk. Sonra bir araba bizi aldı. Bir eve götürdüler. Sonra başka bir araç gelip bizi aldı. Birçok defa araba değiştirdik. Polis bizi durdurursa portakal bahçesine gittiğimizi söylememi istediler. Araç değiştirerek İstanbul’a geldik” dedi.

 Mahkeme heyeti, firari sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 25 Eylül tarihine bıraktı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin