İstanbul'a Michelin yıldızı yağdı. TURK Fatih Tutak iki Michelin yıldızı aldı 4 restoran da Michelin yıldızı ile ödüllendirildi İşte İstanbul'da tavsiye edilen restoranlar

İstanbul mutfağı seçimde yer alan 53 restoran ile MICHELIN Rehberi müfettişlerini büyüledi. TURK Fatih Tutak’a İki MICHELIN Yıldızı verildi, 4 restoran Bir MICHELIN yıldızı ile ödüllendirilirken, 10 restoran Bib Gourmand kategorisinde yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a Michelin yıldızı yağdı. TURK Fatih Tutak iki Michelin yıldızı aldı 4 restoran da Michelin yıldızı ile ödüllendirildi İşte İstanbul'da tavsiye edilen restoranlar

Türkiye'de ilk kez duyurulan Michelin Guide İstanbul'un 2023 restoranları özel bir ödül töreniyle açıklandı. Değerlendirme sonunda İstanbul'da 53 restoran Michelin listesinde yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı'na, Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1 Michelin Yıldızı'na layık görüldü.

Seçkide yer alan restoranlardan 10’u Bib Gourmand ile 4 restoran ise Bir MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirildi. Neolokal, sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından dolayı Kırmızı Yıldızına bir de MICHELIN Yeşil Yıldız ekledi. Son olarak TURK Fatih Tutak, sıra dışı mutfağı için İki MICHELIN Yıldızı ile MICHELIN Rehberi’nde görücüye çıktı.

İstanbul'a Michelin yıldızı yağdı. TURK Fatih Tutak iki Michelin yıldızı aldı 4 restoran da Michelin yıldızı ile ödüllendirildi İşte İstanbul'da tavsiye edilen restoranlar

BU EŞSİZ ŞEHİR İÇİN TARİHİ AN

MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “MICHELIN Rehberi İstanbul'un ilk restoran seçkisinin lansmanı, hem müfettiş ekiplerimiz hem de bu eşsiz şehir için tarihi bir an” dedi. “Toplamda 5 adet Yıldızlı işletme de dahil olmak üzere 53 restoran ile seçimimiz, kimliği ve gelenekleriyle gurur duyan, aynı zamanda dünyaya da açık olan bu yetenekli mutfağın çeşitliliğine ışık tutuyor. İstanbul her zaman önemli bir kültürel ve turistik destinasyon olmuştur; bugün MICHELIN Rehberi ile hem yerel hem de uluslararası gurmelere bu şehrin aynı zamanda önemli bir gastronomi destinasyonu olduğunu göstermeyi umuyoruz” dedi.

ŞİŞLİ'DEKİ RESTORANA 2 YILDIZ

Avrupa Yakası’nda Şişli Bomonti semtinde yer alan TURK Fatih Tutak, tipik Türk lezzetlerini tatmak isteyen gurmeler için şef Fatih Tutak'ın ustalıkla yeniden yorumladığı modern ve sofistike bir seçim sunuyor. Uluslararası kariyerinde dünya mutfağından seçkin isimlerle omuz omuza çalışan bu yetenekli profesyonel, 2019 yılında Türkiye'ye döndü ve fine-dining restoranını açtı.

Şefin imzası olan leziz, asidik ve tütsülenmiş notalar içeren mutfak oldukça samimi, titiz ve daha da önemlisi şefin bölgesine ve köklerine olan düşkünlüğünü ifade ediyor. Annesine ithafen hazırladığı meşhur mantı, tıpkı açık mutfakta yapılan tatlı servisi gibi ikonik hale gelmiş durumda. 

4 Restoran Bir MICHELIN Yıldızı sahibi oldu

İstanbul mutfak çeşitliliğinin mükemmelliğini yansıtan, aynı zamanda da yerel ürün ve lezzetlere olan bağlılığını koparmayan 4 restoran, Bir MICHELIN yıldızı ile ödüllendirildi.

ARAKA: Yeniköy’de bulunan Araka, şehrin koşuşturmacasından uzakta sakin bir ortam sunuyor.  Menüde mevsim sebzeleri ve şifalı otlara ağırlık veren şef Zeynep Pınar Taşdemir, son derece kişisel ve cesur bir mutfak yaratmış durumda. Acılı, ekşili ve baharatlı tatlar, zahter ile tatlandırılmış, marine edilmiş sebzeler ve baharatlı sosta ılık zeytinlerle servis edilen balkabağı püresi gibi harika bir şekilde dengeleniyor ve birleşiyor.

MİKLA: Beyoğlu Pera’daki Mikla, Anadolu geleneklerini yenilikçi bir dokunuşla ele alıyor. Türk ürünlerinin tüm zenginliğini ve çeşitliliğini kutlayan kreasyonlar, bir lezzet patlaması sunuyor. Hafifçe haşlanmış ve ardından ızgara yapılmış ahtapot, semizotu ve elma sirkeli yeşil fasulye turşusu salatası MICHELIN Rehberi müfettişlerinin bağenisini kazanan tabakların sadece birer örneğidir.

 EOLOKAL: Salt Galata'da bulunan Neolokal, tipik bir Anadolu repertuarına da hizmet ediyor. Cesur teknikler ve mutfaktaki yenilikler, tıpkı bulgurdan ve lezzetli bir tavuk hazırlığından yapılmış hafif baharatlı bir 'cupcake' ve yanında zengin kremalı velouté ve patates gevreği ile süslenmiş gövdeli bir tavuk dömi glas gibi gelenek ve modernite arasında kalıcı bir köprü olması amaçlanan yemekler sunuyor. 

NİCOLE: Son olarak, Beyoğlu Tomtom’daki Nicole, geleneksel Türk tariflerinin Orta Doğu baharatlarıyla buluştuğu incelikli bir mutfak sunuyor. Kariyerine Bodrum'da başlayan Şef Serkan Aksoy, ürünlerinin kökenine özellikle dikkat ediyor ve etik bir yerel üreticiler ağı ile çalışmayı sürdürüyor. Füme yoğurt ve üzüm suyu ile vurgulanmış yumuşak kuzu eti ile servis edilen dolmaları, Michelin Rehberi ekiplerini tam anlamıyla büyüledi.

Neolokal'in sürdürülebilirlik girişimleri MICHELIN Yeşil Yıldız ile ödüllendirildi

10 restaurant Bib Gourmand ödülüne layık görüldü

MICHELIN Rehberi kullanıcıları arasında özellikle popüler bir ayrım olan Bib Gourmand, makul fiyatlarla harika yemekler sunan restoranları öne çıkarıyor. İstanbul’da toplamda 10 mekan, sundukları mükemmel fiyat-performans dengesi açısından ödüllendirildi.

Toplamda 53 restoran seçime girdi:

İki MICHELIN Yıldızlı 1 restoran;
Bir MICHELIN Yıldızlı 4 restoran;
MICHELIN Yeşil Yıldızlı 1 restoran;
10 adet Bib Gourmand restoran;
38 adet tavsiye edilen restoran.

İŞTE MICHELIN REHBERİ TAVSİYE RESTORANLARI

1. Aheste

2. Alaf

3. Aman da Bravo

4. Calipso

5. Cuma

6. Giritli

7. Karaköy Lokantası

8. Pandeli

9. SADE Beş Denizler Mutfağı

10.Tershane

RECOMMENDED RESTAURANTS

1. 1924Istanbul

2. 29

3. Aila

4. AQUA

5. Atölye

6. Azur

7. Balıkçı Kahraman

8. Banyan

9. Beyti

10.Çok Çok Thai

11.Deraliye

12.Eleos Beyoğlu

13.Feriye

14.Glens

15.Inari Omakase Kuruçeşme

16.Khorasani

17.Kiss the frog

18.Koço

19.Kubbeli

20.Kıyı

21.Lokanta 1741

22.Matbah

23.Mürver

24.Nobu

MICHELIN REHBERİ

25.OCAK

26.Octo

27.Park Fora

28.Rumelihisari Iskele

29.Şans

30.Seraf

31.Sofyalı 9

32.Spago

33.St. Regis Brasserie

34.Sunset Grill & Bar

35.Tatbak

36.Topaz

37.Tugra

38.Yeni Lokanta

39.Zuma

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin