İstanbul dışına çıkmak isteyenler akın etti. Bayram tatili öncesi otogarda yoğunluk yaşanıyor. Normal seferlerden sonra ilave seferler de doldu

İstanbul dışında Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenler, akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Otogara giriş ve çıkışlarda trafik akışı durdu. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "Normal seferler doldu, ilave seferler de doldu." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul dışına çıkmak isteyenler akın etti. Bayram tatili öncesi otogarda  yoğunluk yaşanıyor. Normal seferlerden sonra ilave seferler de doldu

Kurban Bayramına sayılı günler kala bayram tatili il dışında geçirmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda dün akşam yoğunluğa neden oldu.

Mesai bitiminde otogarın yolunu tutanlar giriş ve çıkışlarda da araç trafiğin durmasına sebep oldu. Vatandaşlar bilet fiyatlarından, otobüs firması işletmecileri ise, maliyetlerin artmasıyla otobüs masraflarından şikayetçi. 

“GAZİANTEP'TEN İSTANBUL'A BİR OTOBÜSÜN 30-32 BİN LİRA MASRAFI VAR"

İşletme sahibi Ali Kıran, İstanbul'da bayram yoğunluğundan dolayı Gaziantep'ten 30 otobüs ile buraya geldiğini söylerken, giderlerin otobüs fiyatlarını etkilediğini söyledi. Kıran, “Firma işletmecisiyim.  Gaziantep'teyim İstanbul'un bu sene çok yoğun olduğundan dolayı beni aradılar. Buranın çok yoğun olduğunu söylediler. İnsanlar burada mağdur olmaması adına geldik. Geliş boş gidiş boş olarak 30 arabayla Gaziantep'ten bomboş otobüsle buraya geldim. Günde 5 araba, 6 araba, 7 araba ihtiyaca göre buradan çıkarıyorum. Takviye olarak, ek olarak, ilave olarak çıkarıyorum. Bilet fiyatları çok pahalı, fiyat nasıl pahalı ? Gaziantep'ten buraya bir arabanın 30-32 bin lira masrafı var. Yani biz bu arabaya 40 bin lira vermediğimiz zaman kâr edemiyoruz. Masraf kalemlerinde mazot, otobüs şoförü ve muavin masrafları bulunuyor. Bir otobüsün personel masrafı 5 bin lira. " diye konuştu. 

“BİLETLER ÇOK PAHALI" 

Güray Özdemirel, “Trakya'ya seyahat ediyorum. Bizim sefer sürelerimiz kısa olduğu için seferlerin biletleri buluyorum. Uzun hatlarda sefer bulmak daha zor oluyor. Biletler normal seviyenin üstünde tabii ki. Yani her şeye zam gelince onlara da geliyor" dedi. Eda Yıldırım, “Memleketim Samsun. Önce Samsun'a ardından da eşimin memleketine Sivas'a gideceğiz. Oradan da bayram yoğunluğundan sonra düğünümüz var. Hem bayram hem düğün hepsini birarada çıkaracağız. Şimdi otobüsle gidiyoruz. Dönüşte kendi aracımızla geleceğiz. Ama ciddi anlamda biletler çok pahalı. Bilet fiyatlar 2-3 katı olmuş. Ama ona rağmen yoğunluğu görüyorsunuz. Bayram süreci mecbur gitmesek olmuyor" dedi. Özcan Akar, “Muğla Ortaca'da evim var. Oraya gidiyorum. 7-8 ay orada tatil yapıyorum. Aralık'ta dönerim. O zaman da kışlık erzak hazırlıyorum orada. Ondan sonra geliyorum İstanbul'a 3 - 4 ay sonra. Parası olana ucuz olmayanlara pahalı. Emekli olduğum için fazla bir masrafım yok. İdare ediyorum, her şeyi kendim hazırlıyorum yiyeceğimi, içeceğimi, burada fazla para harcamıyorum" dedi. 

EK SEFER YAPMANIN CİDDİ MALİYETİ VAR 

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, "Normal seferler doldu, ilave seferler de doldu. Yeni ilave seferler açmaya çalışıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bize her bayramda, yoğun dönemde olduğu gibi bir müsaade çıkarıyor. Turizm araçlarının şehirler arası taşımada geçici olarak kullanılması için. O genelge çıktı ve şu anda uygulamaya geçti. Firmalarımız olabildiği kadar ek sefer yapıyor. Ek sefer yapmanın ciddi bir maliyeti var. Gidişi dolu, dönüşü boş olan seferlerde mevcut taşıma ücretleriyle yolcunun talebini karşılamak mümkün değil.  Masrafları karşılamak da mümkün değil. O nedenle temkinli firmalarımız olması gerektiği kadar sefer yapamıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler bayram otogar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin