İş dünyasından peş peşe EYT açıklamaları: Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin beklentilerini karşıladı

Milyonların dört gözle beklediği EYT düzenlemesinin nihayete ermesinin ardından iş dünyasından dikkat çekici açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları üzerine MÜSİAD ve İTO açıklama yaparak düzenlemeyi iş dünyası açısından olumlu olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
İş dünyasından peş peşe EYT açıklamaları: Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin beklentilerini karşıladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın EYT ile ilgili açıklamalarının ardından iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. MÜSİAD, “Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin beklentilerini karşılayan düzenleme” yorumu yaptı. İTO da “Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacaktır” açıklamasını yayınladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır işgücü piyasasının en önemli gündem maddesi konumunda bulunan EYT meselesinin çözümü noktasında göstermiş olduğu kararlılık sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

KGF DESTEĞİ İLE KIDEM YÜKÜ AZALTILACAK

Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin önemine değinen Asmalı, şunları kaydetti:

"Herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın uygulanacak olması ve emekli olup çalışmaya devam edeceklerin bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaları amacı ile sosyal sigorta prim teşviki getirilmesi ile çalışanlarımızın KGF desteğiyle kıdem tazminatı yükünün azaltılacak olmasıyla da işverenlerimizin beklentilerini karşılayan EYT düzenlemesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de EYT düzenlemesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"EYT’nin tüm kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyamızın tüm paydaşları için son derece olumlu karşılıyoruz. EYT çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatıdır. Hem emekliliğe hak kazananların hem de işgücüne yeni dahil olacakların beklentileri gerçekleşecek. Çalışanlarımız bu imkandan yararlanırken iş dünyası olarak üretimin idamesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içine olacağız. Cumhurbaşkanımızın, işletmelerin üzerinde oluşacak kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi için açıkladığı KGF kredi paketini çok önemsiyoruz."

İşletmelerin EYT sürecini en uygun şekilde yürüteceğini belirten Avdagiç, "Bunun organizasyonel hazırlığı ve planlaması içindeyiz. Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin