İnegölspor'da şike yaptıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedilen Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'den ilginç savunma: Parayı aldık ama geri verdik

Türk futbolunda yaşanan şike iddiası gündeme bomba gibi düştü. İnegölspor'da şike yaptıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedilen Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in savunması ise herkesi çok şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
İnegölspor'da şike yaptıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedilen Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'den ilginç savunma: Parayı aldık ama geri verdik

Türk futbolunda pek görülmeyen bir olay yaşandı, 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İnegölspor, iki futbolcusunu şike yaptıkları gerekçesiyle önce takımdan gönderdi, sonra da savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Sercan Çobanoğlu ile Emre Selen, sezon başından beri değişmeli olarak İnegölspor kalesini koruyordu. Takım içerisindeki bir futbolcu (E.A.), bu iki kalecinin kendisine de şike teklifinde bulunduklarını ifade ederek, yönetime başvurdu. Bunun üzerine derin bir araştırma içerisine giden İnegölspor Yönetimi, Sercan ve Emre'ye olayın doğruluğunu sordu. Önce inkar eden oyuncular, daha sonra, "Parayı aldık ama sonra geri verdik" diyerek şike ya da girişimini itiraf etti.

İNEGÖLSPOR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İnegölspor dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Her ne kadar biz İnegölspor camiası ve yönetimi olarak var gücümüzle, birçok zorlukla mücadele etsek de kontrolümüz dışında gelişen, sarsıcı olayların önüne geçemiyoruz. Futbol artık sadece futbol olmaktan çıkmış ve bazı illegal yapıların, kişilerin haksız kazanç kapısı olmuştur. Maalesef Tarsus maçından önce ortaya atılan ve daha önce kulüp tarihimiz boyunca şahit olmadığımız bir durum bizi derinden üzmüştür. Kulübümüz futbolcularından, kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in şikeye karıştığı, bazı maçlarımızda İnegölspor aleyhine şike yaptıkları iddia edilmiş olup bu bilgi kulübümüze ulaşmıştır.

İddiası dahi çirkin olan, tasvip etmediğimiz bu olay sebebiyle yönetimimiz tarafından ivedi olarak alınan karar ile her iki futbolcuyla da kulübümüz menfaatleri doğrultusunda derhal yollarımız ayrılmıştır. İddia edilen bu olaya ilişkin olarak kulübümüz tarafından İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde suç duyurusunda bulunulmuş olup, ilgili hukuksuzluğa karışanlar hakkında, hak ettikleri yaptırımların uygulanması için adli süreç başlatılmıştır. İnegölspor camiasının, şanlı taraftarımızın ve yöneticilerimizin emeklerine ihanet edenler hakkında gerekli mücadeleye vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Etiketler şike
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin