İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya jet telefon cevabı: İspat edersen ben istifa edeceğim ispat edemezsen sen istifa et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında İBB'de yürütülen terör soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisini aradığını söyleyerek, "İmamoğlu 'Saygılarımla' diyerek beni aradı, CHP beni sevmiyor" ifadelerini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da twitter hesabından bu iddiaya çok sert bir yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya jet telefon cevabı:  İspat edersen ben istifa edeceğim ispat edemezsen sen istifa et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında İBB'de yürütülen terör soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisini aradığını söyleyerek, "İmamoğlu 'Saygılarımla' diyerek beni aradı, CHP beni sevmiyor" ifadelerini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da twitter hesabından bu iddiaya çok sert bir yanıt verdi.

Bakan Soylu, İBB'de yürütülen soruşturma ve sabah saatlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Soylu, konuşmasının bir kısmında İmamoğlu'nun kendisini aradığını söyledi. Soylu şu ifadeleri kullandı: 

"Bundan bir süre önce bu bahsedilen kişi İmamoğlu, bizzat saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana 'CHP yönetimi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz' diye bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne diyorsa biz onu yaparız dedim ve gerekeni de yaptık. Şimdi bir taraftan işine geldiği zaman alttan almayasını bileceksin, diğer taraftan da dönüp hakaret edeceksin. Ve bunu kendine hak olarak göreceksin. Bu ikiyüzlülüktür." 

İMAMOĞLU'NDAN JET YANIT GELDİ

Bakan Soylu'nun canlı yayını devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yaptı. İmamoğlu, Soylu'nun bu iddiayı ispatlaması gerektiğini, aksi halde istifa etmesini istedi. 

İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması: "Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN"

UFAK BİR ŞEREFİN VARSA...

Canlı yayın sırasında İmamoğlu'nun attığı twete bu kez Bakan Soylu'dan yanıt geldi. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: "Ufak bir namusun varsa şerefin varsa yalan söylemezsin. İstanbul’da yardım toplarken, yardımların kanunlara uygun olmadığını tespit ettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı beni aradı ve dedi ki “Biz hemşeriyiz ne olursun beni onlara ezdirme.”

İMAMOĞLU DA AYNI ANDA CANLI YAYINA ÇIKTI

Ekrem İmamoğlu karşılıklı cevaplardan sonra canlı yayında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bugün önemli bir toplantı yaptık. Ardından çok güzel bir açılışı Ataşehir'de yaptık. Birazdan Avrupa'dan Floransa Belediye Başkanı ve Genel Sekreteri ve yanındaki belediye başkanları misafirimiz olacak. 

Suç duyurusu ile ilgili uzun bir beyanım oldu. Gerekçeleri, delilleri, birçok maddesi beyanı belgeli bir zaman dilimini kamuoyu ile paylaştım. Çokca telefon aldım, değerli telefonlar aldım. Sayın Bakan herzamanki gibi kendisinden beklenen seviyede bir basın açıklaması yaptı. Sayın bakan neye sığınacağını şaşırmış biçimde bir yalanı daha ortaya koydu.

Beni uzun yıllardır tanıyan arkadaşlarım bilir. Ben hiç kimseye ricacı bir telefon açmadım, açmam. Hiç kimseye kendi ailemi asla şikayet etmem. "

KENDİSİNE HADDİNİ BİLDİRDİM

"Demiş ki "Beni aradı, saygılarını sundu." Devletin her makamına saygılarımı sunarım ben. Ben şaşkınlığın böyle bir yalanla birleştiği bir anı hayatımda bu kadar seviye düşük halini görmedim. Kendisiyle masada sadece 1 kez yaptım, sabah da örneğini verdim. 

İkincisi masa dışında da 2 kez telefonla görüştüğüm doğrudur. Birinde benim çalışma arkadaşlarıma ayar verme girişiminde bulunduğu telefon konuşmasında kendisine haddini bildirdim. İkincisinde de İSKİ'ye bir valinin geçiş iznini almak için aradığımda yine yalan ve iftira ile cümlelerinde kendisine cevabını verdim. Benim telefonla konuşma biçimimi en iyi bilen bakanlardan birisidir."

"Kendisinin üslubuna hak ettiği şekilde cevabını verdim. Şunu söyleyeyim hiçbir verimize cevap veremedi, hiçbir belgemize cevap veremedi. Açıkcası ifade edeyim ki "Ey sayın bakan acizliğini milletimiz gördü. Sana tavsiyem pılını pırtını topla ceketini al evine git" kardeşim. Daha fazla kendini paralama, bu zavallığının üzerinden de ekranlar önünde gözü nerede buğulanacak şekilde kendini mağduriyet sınıfına koyup o sandalyeye oturmaya kalkma çok mazlumun ahı var sende. Seni Allah'a havale ediyorum. Sabah da söylediğim gibi elbette ki bu ülkenin seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanına Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a havale ediyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin