İkinci el otomobillerde fiyatlar yine yükseliyor. Sıfır araç bulunamayınca hareketlenen ikinci el sektöründe otomobil arzı azaldı fiyatlar daha da yükseldi

İkinci el otomobil piyasasında fiyatların yukarı yönlü hareketi devam ediyor. Sıfır araç bulamayan tüketicilerin yoğun talebi sonrası ikinci el piyasası da hareketlendi. Ancak ikinci el otomobil bulunulurluğu azaldıkça fiyatlar daha da yükseldi. Ocak ayının ilk yarısında ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 6 artış gözleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el otomobillerde fiyatlar yine yükseliyor. Sıfır araç bulunamayınca hareketlenen ikinci el sektöründe otomobil arzı azaldı fiyatlar daha da yükseldi

İkinci el piyasasında yükseliş devam ediyor. İkinci el otomobil sektörünün önemli temsilcilerinden Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, piyasaya araç girişinin son derece düşük olduğunu söyleyerek, "Ocak ayından bu yana fiyatlarda ortalama yüzde 6 artış var" bilgisini verdi. 

Ekonomim.com'a açıklamalarda bulunan Mutlu, ikinci elde bulunulurluğun giderek azaldığını vurguladı. Mutlu, "“Sıfır araç arzı düşük olduğu için ikinci ele talep arttı. Buna karşın, takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişi oldukça düşük. Bu nedenle ocak ayından bu yana fiyatlar ortalama yüzde 6 arttı" ifadelerini kullandı.

2023 YILI DA KRİZLE BAŞLADI

Pandemi sonrası birbiri ardına gelen krizlerle sorunlar yaşayan otomotiv sektörü 2023 yılına da tedarik kriziyle başladı. Ertelenen taleplerin yanı sıra araç fiyatlarında zamların edeceği beklentisiyle sıfır araç piyasasında bayi trafiği hızlanmıştı. Ancak araç almak için bayilere giden tüketiciler araç bulamadı. 

2022 modal araçlarda arz sorunu yaşanırken 2023 model araçlar ise henüz piyasaya girmedi. 

Öte yandan, sıfır araçlara yönelik talebi artıran önemli etkenlerden biri de 1 Ocak itibarıyla engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limitinin 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltilmesi oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin