Her yiyen el açması sanacak: Hazır yufkadan nefis çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

El açması börekle uğraşmak istemeyen veya zamanı olmayanlar içi nefis bir öneriyle geldik. Bu böreği yiyen herkes el açması sanacak, çaktırmayın! Çıtır çıtır lezzetini, sosundan aldığı bu tarif yeni favoriniz olacak. İşte hazır yufkadan nefis çıtır börek tarifi

Her yiyen el açması sanacak: Hazır yufkadan nefis çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Börek, kahvaltı ve çay saatlerini taçlandıran hamur işlerinden biridir. İster el açması ister hazır yufkadan olsun, çeşit çeşit börekler her yiyenin damağında nefis lezzet bırakır.

El açması börek yapmaya zamanı olmayan veya uğraşmak istemeyenler için harika bir önerimiz var. Bu hazır yufkadan yapılan börek, tıpkı el açması lezzetinde oluyor.

Çıtır çıtır lezzetiyle her yiyen el açması sanacak. İşin sırrı böreğin sosunda gizli! İşte hazır yufkadan enfes çıtır börek tarifi

HAZIR YUFKADAN BÖREK MALZEMELERİ

3-4 adet yufka

1 su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

350 gram peynir

Çeyrek demet maydanoz

Yumurta sarısı

Çörek otu

Her yiyen el açması sanacak: Hazır yufkadan nefis çıtır börek tarifi. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ

Öncelikle bir kabın içine sıvı yağı alın. Ardından üzerine unu ve sirkeyi ekleyin ve güzelce çırpın. Dilediğiniz türde peyniri ezin ve maydanozları ince kıyarak peynirle birlikte karıştırın.

Daha sonra tezgahın üzerinde 1 tane yufkayı açın. Hazırladığınız sirkeli unlu sosu, yufkaya bolca sürün. Ardından yufkanın yarısını soslu kısmın üzerine gelecek şekilde katlayın.

Yufkanın üzerini tekrar sosla ıslatın. 2 katlı olan yufkayı altı üçgen parça olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaların geniş tarafına peynirli iç harcı yerleştirin.

Yufkanın kenarlarından hafifçe içe doğru katlayın ve sıkıca sararak rulo şeklini verin. Daha sonra aynı işlemleri tekrarlayarak kalan parçaları da sarın.

Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt açın ve tepsinin içine yerleştirin. Dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve börekleri yaklaşık 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Tıpkı el açması gibi ve çıtır çıtır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin