HEDEP’ten MHP lideri Bahçeli’ye Selahattin Demirtaş yanıtı: Bu coğrafyanın onurudur

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, partileri için "bölücü" 7 yıldır cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için de "terörist" ifadesi kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Demirtaş'ın bu coğrafyanın onuru olduğunu söyleyen Oruç, "Halkların oylarıyla seçilmiş insanlara 'terörist' diyemezsiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
HEDEP’ten MHP lideri Bahçeli’ye Selahattin Demirtaş yanıtı: Bu coğrafyanın onurudur

HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tüm dünyanın izleyici olduğu bir İsrail-Filistin çatışmasıyla karşı karşıya olunduğunu, İsrail'in gece gündüz demeden Gazze'yi bombaladığını söyledi.

"FİLİSTİN HALKININ HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkelerin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını izleyerek karşılamasının kabul edilemez olduğunu anlatan Oruç, HEDEP olarak bu çatışma bitinceye kadar mazlum Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini aktardı.

Filistin halkına sahip çıkılması gerektiğini belirten Oruç, "Bölgede her an bir insanlık dramı yaşanıyor. Tek bir devletin kılı bile kıpırdamıyor. AKP iktidarı Filistin halkıyla dayanışma mitingi yaptı. Bu adeta yerel seçimlere yönelik hazırlanmış bir miting gibiydi. Gerçekten Filistin halkı için ağlayan yok. İç siyasette 'Filistin'in yanındayız' diye anlatmaya çalışıyorlar ama bunlar doğru değil. İsrail ile ticari ve askeri anlaşmalarınızı devam ettirdiğiniz sürece hiçbir şey yapamazsınız, Filistin halkının yanında olamazsınız." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN DEĞİŞMEYEN İKİ SORUNU VAR; KÜRT VE ALEVİ"

Oruç, Türkiye'de değişmeyen temel iki sorunun bulunduğunu, bunlardan birinin "Kürt, diğerinin ise Alevi sorunu" olduğunu iddia etti.

Türk, Kürt, Arap fark etmeksizin Alevilerin inancının, kimliğinin yok sayıldığını ileri süren Oruç, "Alevi toplumu süreklileştirilmiş katliam politikalarına maruz kaldı. Fakat Aleviler dişleriyle, tırnaklarıyla direndi. Bu zamana kadar ki iktidarların Alevi karnesi belli. Buradan muhalefete seslenmek istiyorum: Geleneksel inkar siyasetini devam ettirerek muhalefet olamazsınız. Alevileri yok sayarak, onların haklarını savunmadan bu ülkenin muhalif gücü olamazsınız. HEDEP, tüm halkların ve inançların hakkını savunduğu gibi Alevi yurttaşların talepleri ve haklarını sonuna kadar savunmaya devam edecek." dedi.

"DEMİRTAŞ BU COĞRAFYANIN ONURUDUR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, TBMM grup toplantısında Selahattin Demirtaş için "terörist", HEDEP için de "bölücü parti" ifadelerini kullandığını anımsatan Oruç, Demirtaş'ın bu coğrafyanın onuru olduğunu söyledi.

"BAHÇELİ'NİN ÜLKEDEKİ YOKSULLUKLA İLGİLİ BİR SÖZ KURDUĞUNU DUYDUNUZ MU?"


"Partimize 'bölücü' diyenler dönüp kendilerine bakacaklar" diyen Oruç, şunları kaydetti:

"HEDEP, Türkiye ve Orta Doğu coğrafyası için bütün halkların bir arada bulunabildiği model partilerden birisidir. HEDEP, tüm halklara ve inançlara kapısını açmıştır. Tekçi ve ırkçı anlayışa sahip siyasi partilerden ders alacak halimiz yok. Onlar halka, yurttaşımıza, seçmenimize hesap vermek zorundalar. Asıl bölücü olan kendileridir. Ellerinden gelse kendilerinden olmayanları kuyulara atıp üzerlerine kireç dökecekler. Bu kadar zalimler. Biz olmasaydık Bahçeli grup toplantısında ne konuşacaktı merak ediyorum. Siz hiç Bahçeli'nin ülkedeki yoksullukla ilgili bir söz kurduğunu duydunuz mu? Bahçeli'nin, MHP'nin bir ekonomik modelini anlattığını duydunuz mu? Uluslararası siyasetten hamaset yapmak ve ilkel milliyetçilik yapmak dışında bir sözünü duydunuz mu? Bu kürsü başka bir siyasi partiye hakaret edeceğiniz bir kürsü değil. Bu kürsü halkın kürsüsüdür. Halkların oylarıyla seçilmiş insanlara 'terörist' diyemezsiniz, bunu diyorsanız misliyle size iade ediyoruz."

"2024 BÜTÇESİ, SERMAYENİN, SAVAŞIN VE YOKSULLUĞUN BÜTÇESİDİR"

Tulay Hatımoğulları Oruç, TBMM'nin en önemli gündeminin 2024 yılı bütçesi olduğunu, insan hakları, demokrasi ve özgürlüğe aç oldukları gibi ekmeğe, tuza da bir o kadar aç olduklarını söyledi.

Bütçe görüşmelerinde iktidarın tercihlerini bu sorunlar üzerinden yapmadığını ileri süren Oruç, "Bütçeden, işçinin, emekçinin, yoksulun payına zam, enflasyon, ücret kaybı ve güvencesizlik düşüyor. 2024 bütçesi, sermayenin, savaşın ve yoksulluğun bütçesidir. Sarayın şatafatını koruyanlar, KYK yurtlarındaki asansörleri tamir etmek için para ayırmadı. Orada gencecik çocuklarımızın yaşamını kaybetmelerini 'kaza' olarak nitelediler. İşte böyle vicdansızca bir bütçe yapıyorlar. 2024 yılı bütçe görüşmelerinde HEDEP olarak adeta bir sınıf mücadelesi veriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin