HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı kararı belli oldu

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili kararı belli oldu. tv100 programcısı, gazeteci Candaş Tolga Işık 'son dakika' olarak duyurdu. Geçtiğimiz gün Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etmiş HDP aday kararının 2-3 gün içinde açıklayacaklarını dile getirmişti.

Google Haberlere Abone ol
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı kararı belli oldu

Geçtiğimiz gün, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM’de ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Özgür Özel eşlik etti. HDP'den Parti Sözcüsü Ebru Günday ve Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da görüşmede yer aldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapılmıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise yapıcı bir görüşme gerçekleştiğini ifade ederek, "Yeni bir başlangıca ihtiyaç var. Yeni başlangıç; özgürlük ve adaletle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada geniş bir mutabakatla çözülebilir. Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde kapsamlı bir açıklamada bulunacağız" demişti.

HDP'nin aday çıkarmama kararı aldığı öğrenildi. tv100 programcısı gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından son kulis bilgisini paylaştı.

Işık, "Size bir SON DAKİKA haberi vereyim: HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkarmama kararı aldı." ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin