Gazze'ye git desen gitmezler! Cihat Yaycı TV'de o yorumu yapanlara çok sert çıktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları sürerken Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı'dan konuyla ilgili bomba açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İsrail, savaşı Haçlı-Hilal Savaşı’na dönüştürmek istiyor ‘çıkışının ardından Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, MedyaTava TV’ye verdiği özel röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem ülkeleri hem de kendi vatandaşlarını uyarmak için bu söylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye’de de savaşı, Yahudi-Hıristiyan-Müslüman savaşına dönüştürmek isteyenler olduğunu vurgulayıp ‘bu durum İsrail’in ekmeğine tereyağı, bal üstüne de fıstık ezmesi sürecek bir davranış ‘diyen Yaycı; "televizyonlarda Haçlı-Hilal savaşına çevirmek için elinden gelen her şeyi yapan şovmen tipler var ancak bunlar Gazze’ye git desen gitmeyen ama Türk askeri Gazze’ye diye tribünlere oynayan tipler" açıklamasında bulundu. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI İSRAİL'E DEĞİL...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının İsrail devletine değil Netenyahu’ya yönelik olduğunu, Erdoğan’ın ‘Netenyahu giderse yönetim değişirse benim devlette sorunum yok ‘dediğini vurgulayan Yaycı; Filistin’e uygulanan soykırımı durdurmak için yaptıkları basın açıklamasının maddelerini sıraladı.

‘İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap ligi üyesi devletler derhal petrol ve doğal gaz akışını durdurmalılar, vanaları kapatmalılar, ticari anlaşmaları askıya almalılar, batıdan ithalatı durdurmalılar, bu 3 gün içerisinde batı ekonomisini felç eder dolayısıyla soykırım durur’ diyerek basın açıklamasının maddelerini tek tek anlatan Yaycı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Kuveyt devletlerinin büyükelçiliklerinin önünde neden protesto yapılmadığını sorarak ‘bunlar batının kukla devletleridir’ dedi ve bu devletleri ‘Esmer Britanya’ olarak tanımladı. 

‘Müslüman Müslümanın kurdu olmuş ‘diyen Cihat Yaycı,’ tepki konulacaksa Türkiye’nin soykırımı durdurma teklifini kabul etmeyen bu devletlere karşı konulmalıdır’ diyerek sert açıklamalarına devam etti.

Güney Kıbrıs’taki büyükelçinin geri çekilmesinin gerektiğini vurgulayan Cihat Yaycı, bu çağrıları yapmayan ve televizyonlarda Gazze’den bahseden  yorumculara ateş püskürdü!

İsrail’in nükleer silahları olduğunu ve İran’ın İsrail’in gizli ortağı olduğunu söyleyen Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail’in silahlanmasının nedeninin de İran olduğunu söyledi. İran, İsrail, ABD ve Rusya’nın aynı 1979 yılında Irak’a yaptıkları gibi, Suriye’yi de el birliğiyle götürdüğünü söyledi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin