Gazeteciliğin 'başarılı' isimleri ödüllendirildi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 55’incisini gerçekleştirdiği Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciliğin 'başarılı' isimleri ödüllendirildi!

DenizBank’ın desteğiyle düzenlenen Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri töreni,  The Marmara Oteli’nde yapıldı.



Törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, önceki Başkan Orhan Erinç, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri İhsan Yılmaz ve Göksel Göksu hazır bulundu.



Törene ayrıca; TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, TGC Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever ve üyeler Şükran Soner, Orhan Ayhan;  TGC Balotaj Kurulu Başkanı Muammer Tuncer, Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz,  Balotaj Kurulu üyesi Şevket Uygun, TGC Denetleme Kurulu üyesi Nurcan Sabur, TGC Onursal üyeleri Dr. Mücahit Atmanoğlu ve Prof. Dr.Turgay Atasü, Başbakanlık Basın -Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş,  Basın Enstitüsü Derneği (IPI) Başkanı Kadri Gürsel, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, Gazeteciler Cemiyeti(Ankara) Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç, İletişim Araştırmaları Derneği  (İLAD) Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören,  Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, Halit Kıvanç, Hıfzı Topuz, Yalçın Bayer, Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban ile CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi,  Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da aralarında bulunduğu 700 davetli katıldı. Ödül töreni DenizBank’ın desteğiyle gerçekleştirildi.

 

GAZETECİLİK TARİH BOYUNCA ZORLU DÖNEMLERDEN GEÇTİ





Tören, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile haber peşinde ölen ve öldürülen basın şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sunuculuğunu Başak Şengül’ün üstlendiği törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptı.  Başkan Olcayto,  şunları söyledi:



“Siyasi tarihimiz boyunca gazetecilik mesleği çok zorlu dönemlerden geçmiş, türlü baskılara göğüs germe durumunda kalmıştır. İkinci Meşrutiyet’ten bu yana dürüst, ilkeli gazetecilik için uğraş veren nice değerli meslektaşımız bu uğurda yaşamlarını kaybetmişlerdir. Abdi İpekçi Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrant Dink bir çırpıda aklımıza gelen meslektaşlarımızdır. Salt gazetecilik yapmaktan, düşüncelerini ifade etmekten, kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmaktan başka hiçbir suçu olmayan bu meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Yazıktır ki; böylesi hain saldırıların arkasındaki sis bulutu günümüze dek dağıtılamamış, kirli cinayetlerin üzerindeki örtü kaldırılamamıştır.”

 

44 MESLEKTAŞIMIZ HÂLÂ CEZAEVİNDE BULUNUYOR



Gazeteciler üzerindeki baskıya dikkat çeken Başkan Olcayto, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle geçtiğimiz üç yılda başta iktidar olmak üzere tüm siyasetçilerin yazılısı, görseliyle tüm medya üzerinde yoğun baskı kurduklarını gözlemliyoruz. Yanlışlarının günahını medyaya yüklüyorlar. Devlet sırrı diyerek ülkede yaşanan önemli olayları yurttaşlardan saklamak istiyorlar. Kolluk güçleri marifetiyle hedef gösterdikleri muhabirlere, kameramanlara şiddet uygulayarak gözdağı veriyorlar. Gazeteciler bir yandan ceza usul yasası özellikle de terörle mücadele yasası yüzünden mahkemeden mahkemeye koşuşturmakta, bir yandan da yine bu yasaların bir türlü iyileştirilemeyen maddeleri yüzünden cezaevlerinde çile doldurmaktadır. Halen bu yasaların kurbanı olarak 44 meslektaşımız cezaevinde bulunmaktadır.     

 

SEÇİMLERDE GAZETECİLERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR          



Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir genel seçim var. Bu ortamda gazetecilere önemli görevler düşüyor. Medyamızın içinde bulunduğu durumu ortaya koymak için bir saptama yapmak istiyorum. İktidar baskısı gazetecinin üzerinde giderek ağırlaşıyor. Muhalif gazeteciler işten çıkarılıyor, gazeteciler kutuplaştırılıyor. Siyasi baskıları içine sindiremeyen değerli gazeteciler işsiz kalmayı yeğliyorlar.

 

YASAKLAMALAR BİRBİRİNİ İZLİYOR



İktidarın gazete yönetimlerine talimatla sansür yaptırabildiği ya da kendi meşrebine uygun  haber kotarttığı artık saklanamayan bir gerçek. Sosyal medyada yasaklamalar birbirini izliyor. Kamu reklamları gazetelere adaletli bir biçimde dağıtılmıyor. İktidarın yarattığı korku ikliminden sermaye grupları da etkileniyor ve muhalif gazetelere reklam vermekten kaçınıyorlar. Art arda kapanan ve ücret ödeyemez duruma düşen gazeteler ve televizyonlarda birikmiş ücretlerini, tazminatlarını alamayan yüzlerce basın emekçisi var. Sektörde sendikacılığı tamamen yok etme çalışmaları yapılıyor. MİT yasası nedeniyle artık haber kaynaklarımıza da elveda dememiz gerekecek. Çünkü gazeteci haber kaynağını açıklama evrensel ilkesi ülkemizde artık tarih oluyor. Sırada Basın Kanunu kapsamına alınmak istenen internet yasası var. Peki biz gazeteciler, sıkça değişen gündemi izlerken, tüm bunların ne kadar farkındayız? Özgürlük alanımız bu denli kısıtlanırken, düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller giderek çoğalırken, neden mesleğimizi korumak için birleşemiyor, bütünleşemiyoruz?

 

ÖRGÜTLÜ OLALIM



Örgütlü olmaktan neden korkuyoruz? Meslek örgütlerine üye olalım. Yasakların birbirine eklemlenerek çoğaldığı bir toplumda gazetecilik yapılabilir mi? Gelin sevgili meslektaşlar çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi kendimize batıralım. Özgür ve bağlantısız gazetecilik için birlik olalım. Özgür ve bağlantısız gazeteciliğe ihtiyaç var. Basını özgür olmayan kamuoyunun haber alma, bilgilenme kanallarına yasak getirilen, düşünceyi ifade etmenin cezalandırıldığı, sansürün, oto sansürün kol gezdiği bir ülkede çağdaş bir demokrasiden söz etmek elbette olanaksızdır.  Gazeteciliği işte bu ağır ve zor koşullar altında türlü güçlüklerle yapan meslektaşlarımızı, ödüle değer görülen haberleri, araştırma ve köşe yazıları, fotoğraf ve kamera çalışmaları, belgesel ve TV programları, radyo çalışmaları nedeniyle şimdiden yürekten kutluyorum. Sorumlu ve titiz çalışmalarına tanık olduğum seçici kurul üyelerini de ayrıca kutlamak istiyorum.”

 

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER KONUŞTU



Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Gazetecilik kategorisinde Haber-Siyasal dalında Sözcü Gazetesi’nde 13.12.2013 tarihinde yayımlanan “Enişteden Hükümeti Sarsacak İddialar: Bakanlığa Rüşvet Verdim” başlıklı haberiyle Uğur Dündar ödüle değer bulundu. Dündar, ödülü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver’in elinden aldı.

 

UĞUR DÜNDAR: YAŞASIN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, YAŞASIN ÖZGÜR BASIN



Uğur Dündar, ödülünü alırken şunları söyledi:

“Genç bir gazeteciyi heveslendiren bu ödül nedeniyle çok teşekkür ederim. Gelecekte çok başarılı olma sözü veriyorum. Çok sağ olun. Şaka bir tarafa, ben bu ödülü evrensel meslek ilkelerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak toplumun gerçekleri öğrenme hakkına yiğitçe hizmet ederken kalemleri kırılan, işsiz bırakılan, zindanlara atılan tüm meslektaşlarım adına alıyorum. Yaşasın basın özgürlüğü, yaşasın özgür basın.”

 

BU ÖDÜLLER ÇOCUKLARIMIZA HEDİYEMİZ



Aynı dalda Cumhuriyet Gazetesi’nde 10.09.2013 tarihinde yayımlanan “AKP’li Belediye Binayı Yapıp Vakfa Bedelsiz Tahsis Edecek. Halkın Parası Deniz” başlıklı haberiyle Aykut Küçükkaya övgüye değer görüldü. Küçükkaya’ya ödülünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver takdim etti. Küçükkaya, “Burada 9 yaşında bir oğlum var. Herhalde gazetecilerin çocuklarına bırakacağı en büyük servet işte bu ödüller” dedi.

 

MESLEK HAYATIMDAKİ İLK ÖDÜL



Gazetecilik kategorisinde Haber-Ekonomi dalında Akşam Gazetesi’nde 07.01.2013 tarihinde yayımlanan “320 Kilo Altın Böyle Uçtu” başlıklı haberiyle Süleyman Şen ödüle değer bulundu. Şen’ e ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası  (TGS) Başkanı Uğur Güç verdi. Şen,  “Meslek hayatımdaki ilk ödülüm çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.  Aynı dalda Taraf Gazetesi’nde 15.07.2013 tarihinde yayımlanan “Yine Cengiz Yine Kıyak” başlıklı haberiyle özgüye değer görülen Hüseyin Özay’a ödülünü TGS Başkanı Uğur Güç takdim etti. Özay, duygularını şöyle dile getirdi:



“Bir insan için en güzel şey, kendi meslektaşları tarafından ödüllendirilmesi oluyor. Ben Ankara’da görev yapıyorum. Özellikle 25 Mart gibi soğuk Ankara gününden gelip ödül almak çok güzel”.



Aynı dalda Sol Gazetesi’nde 23.07.2013 tarihinde yayımlanan “Altından Yandaşlar Çıktı” başlıklı haberiyle Yıldız Koç övgüye değer görüldü.  Ödülü  İletişim Araştırmaları Derneği  (İLAD) Genel Sekreteri Füsun Özbilgen’den alan Yıldız,  Koç, “Şu anda direnişte olan Karşı emekçilerine buradan selam göndermek istiyorum. Çok haklı bir direnişe başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Benim ödül aldığım haberde pek çok arkadaşımın emeği var. Bu ödülü onlar adına alıyorum” diye konuştu.

 

YEŞİL İSTANBUL ÖZLEMİ

Gazetecilik kategorisinde Haber Çevre dalında Ömer Erbil, Radikal Gazetesi’nde 01.12.2013 tarihinde yayımlanan “16.9’un Yıkımına” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu.  Erbil ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in elinden aldı. Ömer Erbil ödülü alırken,  “Şantiyenin İstanbul’u bıraktığı Yeşil görmek dileğiyle” dedi. Aynı dalda Milliyet Gazetesi’nde 25.08.2013 tarihinde yayımlanan “Gökdelenler Baharımızı Yaza Çevirdi” başlıklı haberiyle Arif Balkan övgüye değer görüldü. Balkan’a ödülünü Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak verdi. Balkan, “Meslek hayatının daha henüz başında olan bir gazeteci olarak bu ödüle layık görülmek çok büyük bir onur. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YAŞADIĞIMIZ TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ



Haber eğitim dalında Habertürk Gazetesi’nde 20.08.2013 tarihinde yayımlanan “Lise-Leaks Skandalı” başlıklı haberiyle Sultan Uçar, ödüle değer bulundu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yılmaz, Sultan Uçar’a ödülünü takdim etti. Uçar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:



“2013 yılı aslında benim için çok zor bir yıldı.  Bu haberi yazdıktan henüz 4 ay önce babamı yeni kaybetmiştim. Haberi yazarken annem çok ağır bir ameliyat geçirmişti ve hastane odasındaydı. Her şeyi unutturacak şekilde kalben sevdim bu mesleği. Yaşadığımız bütün zorlukların üstesinden geleceğime inanıyorum. Bu ödülü hayata tutunarak aramızdan yer alan annem için alıyorum.”

 

GENÇ GAZETECİLERE MORAL OLUYOR



Haber Sağlık dalında Zaman Gazetesi’nde 13.01.2013 tarihinde yayımlanan “Bakıma Muhtaç Engellileri Köle Gibi Alıp Satıyorlar” başlıklı haberiyle Bünyamin Köseli ödüle değer bulundu. Köseli’ye ödülünü İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören verdi.

Aynı dalda Radikal Gazetesi’nde 27.05.2013 tarihinde yayımlanan “Kanser Çetesi İş Başında” başlıklı haberiyle İdris Emen övgüye değer görüldü. Emen’e ödülü TGC Onursal üye Mücahit Atmanoğlu verdi.  Emen, ödülü “Bu tarz ödüller biz genç gazeteciler için çok motive edici. Herkese teşekkür ederim” dedi.

 

TÜRKİYE YASAKLAR ÜLKESİ



Haber Kültür Sanat-Magazin dalında Cumhuriyet Gazetesi’nde 29-30.04.2013’de yayımlanan “Kırmızı Ruja Yasak ” başlıklı haberiyle Özcan Yaşar ödüle değer bulundu. Yaşar’a ödülünü TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver takdim etti. Yaşar, “Türkiye adeta yasaklar ülkesi. Benim haberimin konusu da yasak konuluydu. Ama bazen yasaklar işe yarıyor. Böyle ödül getiriyor. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aynı dalda Sol Gazetesi’nde 14.10.2013 tarihinde yayımlanan “Bilimsel Vurgun” başlıklı haberiyle Özgür Savaşçıoğlu övgüye değer görüldü. TGC Onursal üye Rüştü Bozkurt Savaşçıoğlu’na ödülünü verdi. Savaşçıoğlu, “Ben gazeteciliğe en yeni başlayanlardan biriyim. Gazeteciliğe başlamak için beni cesaretlendirenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca penguen medyasına aklamayan hepimizi cesaretlendiren,  umutlandıran, boyun eğmeyen Türkiye halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Spor dalında Hürriyet Gazetesi’nde 19.10.2013 tarihinde yayımlanan “100 Altın Uğruna” başlıklı haberiyle Celal Demirbilek ödüle değer bulundu. Ödülünü gazeteci Halit Kıvanç’ın elinden alan Demirbilek, “Mesleğimizin en önemli ödülünü bu yıl 12’incisi genelde 192. ödülü alıyorum” dedi.

 

HER ŞEYİ GAZETEDEN ÖĞRENDİM



Aynı dalda Habertürk Gazetesi’nde 14.06.2013 tarihinde yayımlanan “Lahmacunla Gelen Kupa” başlıklı haberiyle Murat Ağca, övgüye değer görüldü. Ağca, ödülü Halit Kıvanç’ın elinden aldı. Ağca, yaptığı haberin hikayesini anlattı. Ağca, “Haberde konusu geçen ticaret meslek lisesinin genç futbol lisesi, dünya şampiyonasına girerek yolluk ve harcırahlarını alamadıkları için orada lahmacun, döner yiyerek maçlara çıktılar. Ama şampiyon oldular. Haberim sayesinde döndüklerinde harcırahlarını ve yolluklarını aldılar. Şimdi bir de ödül aldılar” şeklinde konuştu.

 

UMARIM YENİ ŞAHSİYET AYAKLANMALARINA VESİLE OLUR



Hürriyet Gazetesi’nde 10.11.2013 tarihinde yayımlanan “Bülent Arınç’ın Yaptığı Bir Şahsiyet Ayaklanmasıdır” başlıklı köşe yazısıyla Ahmet Hakan Coşkun ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun elinden alan Ahmet Hakan Coşkun, şunları söyledi: 

“Ben bu yazıyı yazdığım zaman, Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç’ı biraz ezmişti. O da ‘beni ezme’ diye bir çıkış yapmıştı. Ben onu bir şahsiyet ayaklanması olarak nitelendirmiştim. Ama o ayaklanma kısa sürdü. Arınç, kendi ayaklanmasını bastırdı. Ayaklanma bitti ama yazı ortada kaldı. Ona da ödül verdiler. Çok teşekkür ediyorum. Umarım bu ödül, yeni şahsiyet ayaklanmasına vesile olur. “

 

İNSANLAR YAŞLANARAK ÖLEBİLSİNLER



Araştırma dalında Zaman Gazetesi’nde 1-5.03.2013 tarihinde yayımlanan “İnsan Kaçakçılığı  Gerçeği”  başlıklı araştırmasıyla Burak Kılıç- Fazlı Mert ile Habertürk Gazetesi’nde 4-6.05.2013 tarihleri arasında yayımlanan  “Mayın Kurbanı Hayatlar” başlıklı araştırmasıyla Ümran Avcı-Güngör Karakuş ödüle değer bulundular.  Gazeteciler ödüllerini TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç elinden aldılar. Burak Kılıç, haberin yaklaşık 6 aylık bir çalışma ürünü olduğunu belirtti. Fazlı Mert, “Gazetecilik etiğin yitik olduğu böyle bir dönemde ödül almak benim için onur verici” dedi. Ümran Avcı, “Ben bu ödülü insan eliyle yarım bırakılan hayatlara adıyorum. İnsanlar, yaşlanarak, ecelleriyle, sevdiklerinin gözlerinin içine bakarak can verebilsinler” diye konuştu. Güngör Karakuş ödülü  mayın kurbanı çocuklar için aldığını dile getirdi.

 

ÖZGÜR BASINA İHTİYAÇ VAR



Röportaj dalında Hürriyet Pazar ekinde 19.05.2013 tarihinde yayımlanan “Annem Beni Akıl Hastanesine Kapattı” başlıklı röportajıyla Melis Alphan ödüle değer bulundu. Alphan’a ödülü TGC Yönetim Kurulu üyesi Göksel Göksu verdi. Alphan,  haberin basının nasıl işlev gördüğünün kanıtı olduğu söyleyerek, “Özgür basına ekmek kadar, su kadar ihtiyaç var. Özgür basın adına ödülü almak istedim.” Aynı dalda Milliyet Gazetesi’nde 10.02.2013 tarihinde yayımlanan “Obama: Barışçı Çözümü Alkışlıyorum” başlıklı röportajıyla Pınar Ersoy övgüye değer görüldü.  Ersoy, Amerika’da olduğu için törene katılamadı.

 

SAYFA TASARIMLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ



Spor Köşe Yazısı dalında Milliyet Gazetesi’nde 16.05.2013 tarihinde yayımlanan “Ulusal Ar Damarı” başlıklı köşe yazısıyla Uğur Meleke ödüle değer bulundu. Meleke’ye ödülü TGC Onursal Üye Turgay Atasü takdim etti. Ardından sayfa düzeni dalında ödüllerin verilmesine geçildi. Hürriyet Gazetesi’nin 12.06.2013 tarihli birinci sayfasıyla Arif Dizdaroğlu ödüle değer bulundu. Dizdaroğlu, ödülünü TGC Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz’dan aldı.

 

Posta Gazetesi’nin 24.11.2013 tarihli birinci sayfasıyla Saliha Pekel övgüye değer görüldü. Balotaj Kurulu Sekreteri Haşmet Yavuz verdi. Pekel yerine Posta Gazetesi’nden Elif Yılmaz ödülü aldı. Yılmaz, “Bir gün bu ülkede başbakanın genel yayın yönetmeliğine soyunmadığı bir güne uyanmayı diliyorum.”

 

Star Gazetesi’nin 16.06.2013 tarihli 12.sayfasıyla Sinan Alemdar ödüle değer bulundu. Alemdar’a ödülü Selami Turgut Genç takdim etti.  Zaman Gazetesi’nin 11.01.2013 tarihli Sinema sayfasıyla Yunus Emre Yıldırım övgüye değer görüldü.

 

Habertürk Gazetesi’nin 16.10.2013 tarihli Spor sayfasıyla Emre Bilir ödüle değer bulundu. TGC Onur Kurulu Başkanı Ergin Konuksever, Bilir’e ödülü takdim etti.

 

Todays Zaman  Gazetesi’nin 13.04.2013 tarihli spor sayfasıyla Kadir Özmen övgüye değer görüldü. Özmen’e ödülü TGC Denetleme Kurulu üyesi Nurcan Sabur verdi.

 

Gırgır Dergisi’nde 21-28.08.2013 tarihinde yayımlanan “İstanbul 2013 Unutma…” başlıklı karikatürüyle Öğünç Ersöz ödüle değer bulundu. Ödülü Ersöz adına Rıdvan Bağış aldı. Ödülü Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Kadri Gürsel takdim etti.

 

ÖRGÜTLÜ NASIL ÇALIŞILABİLECEĞİNİ GÖRDÜK



21 Foto Muhabirinden Gezi Fotoğrafları “Gazeteci Gözüyle Direniş” başlıklı çalışma ödüle değer bulundu.  Ödülleri kitabın editörleri Serkan Ocak, İdris Emen ile birlikte 21 foto muhabiri birlikte aldı. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, ödülü takdim etti. Serkan Ocak, duygularını şöyle dile getirdi:

“Gezi, hakikaten bu memlekette çok şey değiştirdi. Bizim için de çok şey değiştirdi. Örgütlü nasıl çalışılır onu gördük.  Bu olayı belgeselleştirmek, tamamen gerçekten gazeteci gözüyle bir belge bırakmak istedik. Coşkun Aral bizi kırmadı. Danışmanlık yaptı. Biliyorsuuz, Gezi’de pek çok arkadaşımız yaralandı, gözaltına alındı. Gece gündüz hepimize orada görev yaptık. Bu ödüle bizi değer gören herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Reuters’den Osman Örsal 30.06.2013 tarihli “Kırmızılı Kız” fotoğrafıyla övgüye değer görüldü.

 

TELEVİZYON-RADYO

TV Haber Dalında TV 8’de 30.07.2013 tarihinde yayınlanan “Sağlık Skandalı” konulu haberiyle Yavuz Oymak ödüle değer bulundu. Oymak’a ödülünü Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin verdi. Oymak, haberin hikayesini ve haberi hazırlarken karşılaştıklarını konuklarla paylaştı.  DHA’da 10.11.2013 tarihinde yayınlanan “Alın O Gavatı” başlıklı haberiyle Bünyamin Yıl  ile Çağlar Öztürk  övgüye değer görüldüler.  CNN Türk’te 02-06/12/2013 tarihlerinde yayınlanan “Engelsiz Kal Alanya” başlıklı haberiyle Zeynep Karamustafa ile Serkan Emekçi övgüye değer görüldüler. Gazetecilere ödüllerini Sedat Ergin takdim etti.

 

SORU SORULMASI BİLE TEHDİT OLARAK ALGILANIYOR



CNNTürk’de 24.09. 2013 tarihinde 5N1K programında yayınlanan “Özel Rojava Dosyası” programıyla Cüneyt Özdemir ödüle değer bulundu. Özdemir, sahneye birlikte çalıştıkları iki yapımcı arkadaşıyla çıktı. Özdemir’e ödülü TGC Başkanı Turgay Olcayto verdi. Özdemir, gazetecilerin soru sormasının bile tehdit olarak algılandığı bir dönemde bu ödülü ailesine, eşi ve çalışma arkadaşları  adına aldığını belirtti.



NTV’de 23.07.2013 tarihinde yayınlanan Pasaport programının  “Kıbrıs Kayıp Kişiler” konulu bölümüyle Mete Çubukçu özgüye değer görüldü. Onur Kurulu Üyesi Şükran Soner takdim etti. NTV’de 01.11.2013 tarihinde yayınlanan Güncel Dosya Programının  “Suça İtilmiş Çocuklar” bölümüyle Burcu Aydındağ övgüye değer görüldü. Aydındağ’a ödülü TGC Onur Kurulu Üyesi Şükran Soner verdi.

 

TV Belgesel Dalında:



Habertürk TV’de 25.05.2013 tarihinde yayınlanan “Dostluğun Son Kalesi-İnönü Stadı” belgeseliyle Tayfun Gönüllü ödüle değer bulundu. Gönüllü’ye ödülü TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar verdi. Gönüllü, gazetecilerin işsiz bırakıldığına değindi. Gazetecilerin gelecekten duydukları endişeyi şu sözlerle anlattı:



“Gelecek yıl da katılmak istiyordum ancak katılmayacağım. Çünkü işsizim.  Şu anda bir Gezi belgeseli yok. Onu yapacağız ama yayınlayamayacağız.”



Rumeli TV’de 03.09.2013 tarihinde yayınlanan “Ağına Yolculuk” belgeseliyle Bülent Uğur  ve Hüseyin Özden övgüye değer görüldü. Ödülleri Başbakanlık Basın -Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul il Müdürü Necmettin Altuntaş, gazetecilere takdim etti.



TV Spor Programı



TRT’de 11.09.2013 tarihinde yayınlanan “Bir Ömür Spor” adlı programı ile Ahmet Fisunoğlu ödüle değer bulundu. Fisunoğlu’na ödülü TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan verdi. 



TV Kamera Çalışması



CNNTürk’de18.09.2013 tarihinde 5N1K programında yayınlanan “Halep Dosyası” çalışmasıyla Kenan Taş ödüle değer bulundu. Taş’a ödülünü usta gazeteci Hıfzı Topuz verdi.



Radyo Haber Programı



TRT’de 05.04.2013 tarihinde yayınlanan “Ve Yazı Kaldı” programıyla Gülay Oktar övgüye değer görüldü. Ödülü Hıfzı Topuz verdi. Hıfzı Topuz, basın özgürlüğü için mücadele eden gazetecilere “Dayanın, sizleri kutluyorum” dedi.



NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ:



TGC Yönetim Kurulu 2013 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Yönetmeliği kapsamında Nezih Demirkent Özel Ödülü’nün “Gezi Parkı” olaylarını titiz ve yansız bir biçimde ekrana yansıtan CNNTürk Televizyonu’ndan Rıdvan Akar’ın “Hayatın Tanığı” programının Gezi Parkı konulu bölümüne verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı. Ödülü Rıdvan Akar adına editör Kerem Şener aldı. Şener’e ödülü TGC Başkanı Turgay Olcayto takdim etti.



ŞÜKRAN PLAKETİ VERİLDİ



Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin ardından törenin düzenlenmesine katkıda DenizBank’a şükran plaketi verildi. DenizBank adına plaketi Reklam ve Halkla İlişkiler Kurumsal İletişim Strateji Müdür Yardımcısı  Elvan Ebru Yetkin aldı. 



Gazeteciliğin 'başarılı' isimleri ödüllendirildi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin