Garanti BBVA'dan milyonlarca müşterisine acil uyarı. Banka müşterilerine bu emaili gönderdi: Tıklamayınız, paylaşmayınız. Mobil bankacılık kullanan herkesi ilgilendiriyor

İnternet ve telefon üzerinden mağduriyetler arttı, bankalardan ardı ardına uyarılar geldi. Garanti BBVA da milyonlarca müşterisine dikkatli olun çağrısı yaptı. Özellikle bankadan aradığını söyleyenlere karşı dikkatli olunması istendi, "çeşitli ödül, hediye ve kazanç vaatleri ile SMS, sosyal medya ve e-posta paylaşımları üzerinde yer alan internet sitesine yönlendiren linklere tıklamayınız" denildi. İşte bankadan yapılan acil uyarı...

Google Haberlere Abone ol
Garanti BBVA'dan milyonlarca müşterisine acil uyarı. Banka müşterilerine bu emaili gönderdi: Tıklamayınız, paylaşmayınız. Mobil bankacılık kullanan herkesi ilgilendiriyor

Garanti BBVA'dan müşterilerine bilgilendirme notu gitti.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin Önemli Uyarılar yapan banka 7 başlıkta uyarılarda bulundu ve müşterilerin mağdur olmaması için bazı hatırlatmalarda bulunuldu.

Banka, milyonlarca müşterisine hem SMS hem de email atarak bilgilendirme yaptı...

İşte bankadan yapılan uyarılar....

İşlem yapmak istediğiniz internet sitesinin güvenli olup olmadığını anlamak için sitenin adres ve sertifikasını mutlaka kontrol ediniz. Adres çubuğundaki kapalı kilit ikonu sitenin güvenlik sertifikası olduğunu belirtir. Bu ikonu görmezseniz kesinlikle işlem yapmayınız.

Başında "ücretli sponsor reklam" yazan sitelere karşı dikkatli olunuz. Güvenliğiniz için linklere tıklamak yerine hizmet almak istediğiniz kurumun adresini adres çubuğuna yazarak giriş yapmayı tercih ediniz. Deprem yardımı, bağış veya çeşitli ödül, hediye, kazanç ve faizsiz kredi gibi vaatler içeren linklere tıklamayınız.

Kendisini banka çalışanı olarak tanıtıp sigorta primi/kart aidatı iadesi yaptığını belirten
kişilere itibar etmeyiniz. Bu kişilerin yönlendirmesi ile kart ve dijital bankacılık bilgilerinizi paylaşmayınız ve herhangi bir bankacılık işlemi yapmayınız.

Kendini polis, jandarma, hakim, savcı gibi tanıtarak arayan kişiler, hesaplarınızın ve isminizin terör örgütleri tarafından kullanıldığını belirterek bankacılık bilgilerinizi talep edebilirler veya dijital kanallardan işlem yapmanızı, para göndermenizi isteyebilirler. Bu gibi telefon aramaları ile karşılaşmanız durumunda, telefonu kapatıp hemen arayan numarayı 4440333 GarantiBBVA Müşteri İletişim Merkezine bildiriniz.

Bankamızın güvenlik ekibinden arandığını söyleyip hesaplarınızda izinsiz işlemlerin yapıldığını ve bunların durdurulması için sizden kart/dijital bankacılık bilgi/şifrelerinizi paylaşmanızı isteyebilirler. Banka çalışanları sizlerden şifrelerinizi istemez. Hiç kimse ile kart ve dijital bankacılık şifrelerinizi paylaşmayınız.

Çeşitli ödül, hediye ve kazanç vaatleri ile SMS, sosyal medya ve e-posta paylaşımları üzerinde yer alan internet sitesine yönlendiren linklere tıklamayınız. Bu sitelere, kredi kartı ve dijital bankacılığa ilişkin herhangi bir bilginizi girmeyiniz.

Bankamız adını kullanarak maddi yardım, promosyon ve işlem iadesi vb. sebeplerle telefonunuza uygulama yükletmeye çalışan kişilere itibar etmeyiniz. Bu tür uygulamalar ile telefonunuza uzaktan erişilebilir. Sizi arayan kişilerin yönlendirmesi ile işlem yapmayınız. Uygulama marketlerinde bankamız gerçek uygulamalarına https://www.garantibbva.com.tr/tr/bireysel/subesiz/uygulama_dukkani.page
adresinden ulaşabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin